2005-02-28, 05:58
|
|
Zakorzenienie
|
Re: Czy jest tu ktos z USA?
Czesc
tez mieszkam w stanach i tez mam problem z krostami szcegolnie na plecach i ramionach,czasami na szyjii i dekoldzie.Na razie pomaga mi mydlo rumiankowe firmy kiss my face a takze mydlo siarkowe (kupilam w tj maxx) nie pamietam jakiej firmy,na razie stosuje to i troche pomaga,ale nasilenie krost pojawia sie u mnie przed okresem i nic nie moge na to poradzic.Dobry jest tez zel do mycia twarzy i kosmetyki firmy Noxzema bodajze,delikatny o mietowym zapachu.
Mam tez wrazliwa skore prawie wszystko mnie podraznia.Moje sposoby na zalogodzenie objawow tradziku to po pierwsze nie dotykac i nie rozdrapywac(niestety zawsze to robie,chyba na tle nerwowym Po drugie nie stosowac specyfikow o skomplikowanym skladzie i nie stosowac ich za duzo (wystarczy jakis lagodny zel do mycia najlepiej dla dzieci)Ostatnio zaczelam tez testowac jak szalona kosmetyki naturalne i powiem Ci ze tez prawie wszystko mnie uczulilo,chyba przesadzilam z iloscia. I to tyle.Do dermatologa tez zamierzam sie wybrac wkrotce,ale szcerze mowiac nie bardzo w niego wierze bo wiem ze moje krosty to raczej hormonalne sprawy.Zauwazylam tez ze jak sie stresuje to strasznie duzo mi tez wyskakuje.
Pozdrawiam
|
|
|