2009-09-22, 12:52
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: ZBIORCZY:Składy kosmetyków - pomoc w ich rozszyfrowywaniu cz.III
Cytat:
Napisane przez aaaania1989
Dziękuję :-* Kosmetolog jesteś BOSKA  Odwalasz tu kawał dobrej roboty 
to jakbyś mogła to zerknij jeszcze na ten....
Bioderma, Sensibio AR (Krem do cery wrażliwej ze skłonnością do rumienia i widocznymi rozszerzonymi naczynkami)
Skład: aqua, mineral oil, paraffinum liquidum, persea gratissima oil unsaponifables, arachidyl alcohol, PEG-100 stearate, caprylic/capric triglyceride, dimethicone, glycol distearate, ozokerite, sodium PCA, canola oil, dipalmytoyl hydroxyproline, glycyrhetnic acid, tocopherol acetate, ginkgo bilobae extr, camelia sinensis leaf extr, glicyne soya germ extr, allantoin, mannitol, xylitol, rhamnose, fructooligosaccharides, laminaria ochroleuca extr, sodium chondroitin sulfate, propylene glycol, behenyl alcohol, glyceryl stearate, polyacrylamide, arachidyl glucoside, C13-14 isoparaffin, disodium EDTA, laureth-7, BHT, sodium hydroxide, phenoxyetanol, metylparaben
|
nie podoba mi sie duża ilość oleju mineralnego i parafinowego, łagodny emolient capric/caprylic triglicerydes jest dość daleko w składzie. jest glyceryl stearate (substancja nadająca perłę w szamponach) i izoparafiny- skóra może się troche świecić. jest też troche ekstraktów (jak na moje oko za duzo różnych, lepiej jak by miał dwa w normalnej ilości niż 8 czy 9 w ilościach niewielkich). ma łagodzącą alantoinę i dipalmytoyl hydroxyproline- ma działanie nawilżające i wygładzające. dziwi mnie brak gliceryny. może zapchać
|
|
|