Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Filtry ochronne - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-22, 18:37   #2010
rozważna_i_romantyczna
Rozeznanie

Dot.: Filtry Ochronne-zbiorczy

Cytat:
Napisane przez rozważna_i_romantyczna
Ja stosuję filtr mineralny dla alergików Mustela Krem Mineralny SPF 50+. Bez alkoholu, środków zapachowych,a co najważniejsze, bez parabenów. Bardzo przyjazny skład. Filtrom chemicznym dziękujemy

Cytat:
Napisane przez Czarniawa228 Pokaż wiadomość
a czy stosujesz go z podkładem albo serum?? zaciekawił mnie ten krem
Tak, stosuję najpierw coś lekkiego (głównie własnego pomysłu maziajstwa), po kilku minutach filtr, potem odczekuję i podkład. Jeśli wybieram podkład mineralny (ostatnio non stop mineralny, konkretnie EDM) to czekam 30 min., jeśli podkład tradycyjny to krócej. Mam tendencję do nakładania przesadnej dawki filtru, stąd wolę poczekać dłużej. Podkład rozprowadzam ostrożnie, raczej stemplując niż rozcierając. Jeśli interesuje Cię skład tego filtra (moim zdaniem świetny), to jest tu (ikonka Skład):
http://www.mustela.pl/pl/main.html#/...-nietolerancje
Nie ma jeszcze go w KWC (jest podobny filtr Musteli -stara wersja, o gorszym SPF i gorszym składzie). Zbieram się, zeby go zgłosić, bo mało jest filtrów czysto mineralnych o tym stopniu ochrony. Aha, i z tego co zdołałam znaleźć w necie, krem nie zawiera cząsteczek nano gdyby ktos pytał Wadą jest cena: zapłaciłam a aptece 67zł. W necie widzę dużo taniej, ale nie mam pewności czy to ta nowa wersja.
rozważna_i_romantyczna jest offline Zgłoś do moderatora