Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - jaki podkład do trudnej mieszanej cery? potrzebna rada..straaasznie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-03-04, 09:27   #1
obca
Zadomowienie

jaki podkład do trudnej mieszanej cery? potrzebna rada..straaasznie

przejrzałam forum i KWC ale wciąż nie wiem co byłoby dla mnie najlepsze..więc proszę tu o radę..

mam cerę bardzo trudną..bo jest zarówno mieszana (drobne wypryski..świeci się na policzkach)..jak i niestety bardzo sucha..do tego paskudne pory (na nosie i policzkach)i jak by tego było mało wrażliwa i jakieś naczynka brzydkie też są

sprawa złożona ale w tej chwili interesuje mnie jaki podkład i puder byłby najlepszy..
oczywiście każdy musi na sobie wypróbować kosmetyk..ale jeżeli u kogoś się sprawdził to zawsze większa sznsa ze nie kupię zupełnego bubla

po zastanowieniu wydaje mi się że podkład powinien spełnić kilka warunków:
- nie zatykać porów..ale móglby je ładnie maskować..
- chociaż lekko matowić..
- ładnie się rozprowadzać (żeby nie było żadnych smug)
- jednocześnie nie powinien wysuszać ..a nawet lekko nawilżać (najlepiej gdyby normalizował to co się świeci a nawilżał partie suche
- ważne żeby był filtr UV
- no i żeby był dość trwały

ostatnio nabyłam Rimmel matujący i nie jestem zadowolona..na nosku jakoś się wałkuje(a może wysusza)..pory są jeszcze bardziej widoczne

cena nie jest obojętna..ale może jest jakieś cudo tak do 60 zł? ja sama już po prostu nie wiem na co się zdecydować..
do tego chętnie kupiłabym jakiś puder..matujący (a może antybakteryjny) do cery wrażliwej (może z filtrem UV)..
no i jakiś dobry korektor (mam Viperę dwukolorową i wygląda fatalnie)

będę naprawdę wdzięczna za wszelkie propozycje dobrego zestawu matującego do trudnej cery..który nie zaszkodzi a będzie ładnie wyglądał