Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Filtry ochronne - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-23, 11:29   #2015
Karlain
Rozeznanie

Dot.: Filtry Ochronne-zbiorczy

ja mam pytanie, jak to u was było, zwłaszcza przy cerach tłustych

ostatnio używam LRP Anthelios xl cream 50+ !!!czyli bardzo wysoką ochronę (nigdy takiej nie używałam)

skórę mam tłustą, ze skłonnością do niespodzianek, pryszczy ale po uzywaniu tego kremu (tak, wersji do skóry bardzo suchej) zauważyłam: ściągnięcie porów, brak uczucia napięcia na skórze, skóra ma lekki połysk taki perłowy (chyba od filtra zawsze tak jest)
no i w miejscu gdzie nie miałam żadnego pryszcza nic sie nie pojawia, skóra jest gładka a pory prawie jednakowej średnicy ( moja skóra zawsze miała siateczkę porów - mi to zupełnie nie przeszkadzało) a w miejscach jakiegos pryszcza, łagodzi jego stan zapalny - czy wy też tak miałyście? poprawa cery tłustej trądzikowej?
jestem zadziwiona, że krem do skóry suchej z filtrem tak wygładził (nawet bardzo) i nawilżył moją skórę
a do tej pory używałam równie dobrego kremu nawilzającego Rosaliac XL
od dłuzszego czasu ją dobrze nawilżam, ale po tym kremie jest zancznie lepiej

podkład mam dermablend, własnie chyba on destabilizuje filtry, ale świenie współgra z kremem... zastanawiam się teraz czy nie używac Antheliosa, jako kremu na dzień i zrezygnować z innych, ale przydałaby sie zmiana podkładu (jakie fluid wybrać z tych aptecznych by niedestabilizował filtra? )

EDIT:

jedynym minusem jest łzawienie oczu, bo smaruję skóre pod oczami, ładnie ją nawilża ( a to miejsce przeciez ma najcieńszą skórę)
za to łzawienia nie zauwazyłam po filtrach Vichy 30, takie biało pomaranczowe opakowanie, swietnie sie nadawał pod oczy,
ale wybrałam Anteheliosa ze względu na działanie na moja tłustą skóre, choć pewnie przydałaby mi się wersja lekkiej emulsji na te dni kiedy skóra się bardzo przetłuszcza (comiesieczne hormonalne sprawy)

Edytowane przez Karlain
Czas edycji: 2009-09-23 o 11:36
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora