Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szanowne Blokeromaniaczki...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-03-07, 08:49   #5
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca
Re: Szanowne Blokeromaniaczki...

Właściwie mogłabym się podpisać, może z tą różnicą że ja mam 28 lat i filtrow używałam na długo jeszcze zanim poznałam Basię, bo jako dziecko miałam silną fotoalergię...

Skoro uzywasz tej Biodermy w spray to już raczej niczego lżejszego nie znajdziesz - wiem coś o tym. Ja mam cerę mieszaną, pogodziłam się z lekkim połyskiem - nigdy nie lubiłam totalnego matu więc mi nie przeszkadza Uważam że to naturalniej wygląda Zrobiłabym tak jak radzi Justy. JA sama w wakacje używałam tylko blokeru, a pod bloker lekkie serum o wodnistej konsystencji. Moze zamiast Nutrilogie spróbujesz jakieś leciutkie serum? Z zabarwionych blokerów polecam Ci SVR 100 - mój ulubiony i zachwalam go tak natrętnie że zaraz mnie ktoś posądzi o jakieś sianie marketingowej propagandy - jest fantastyczny, dość ciężki, ale zupełnie nietłusty, u mnie wchłania się szybciutko i cera nie błyszczy. Dla jasnoskórych idealny, mam bardzo bladą cerę z kroplą różowego pigmentu, ten SVR we tubie wygląda na wściekle pomarańczowy, na skórze jest idealny! Świetnie tonuje, dla mnei niezbedny latem. No i najważniejsze - SVR 50 nie chroni aż tak idealnie bo ma tylko jedne filtry, 100 to już pełne spektrum ochrony.

Co do makijażu - ja nakładam często jeszcze więcej warstw niż ty, po pod krem jeszcze jakieś serum albo coś na naczynka sprawdzają się dwie rzeczy - albo podklad w kompakcie - nakładamy jedną warstwę i fiu, albo plynny podklad ale naprawdę bardzo płynny - musi mieć konsystencję wody (the winner - Kanebo Liquid Finish, runner-up: Divinora Ultra Fluid). Ja mam jeszcze swój trick - odczekuję zawsze trochę po nałożeniu każdej warstwy i odciskam delikatnie na chusteczce. Krem, po chwili chusteczka. Bloker, po nieco dłuższej chwili chusteczka. Podklad, po chwili chusteczka. Potem odrobina pudru nałożona pędzlem (nie zawsze używam pudru). Maski nie mam

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując