Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-25, 07:28   #2170
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
Papryko, dzięki za wsparcie i pocieszenie, dobra musi być z Ciebie duszyczka

Płakać mi się trochę chce, bo strasznie się cieszyłam, że jutro założę ten aparat. Tyle trwało zanim zebrałam kasę, zanim znalazłam orto (dzięki Tobie btw) i teraz te 1,5 miesiąca jest dla mnie porworną perspektywą. Zwłaszcza po wyrwaniu zęba, mam jeszcze tak długo chodzić szczerbata...
Nie wiem czy jechać normalnie na wizytę, czy do niej zadzwonić w ciągu dnia i zapytać, czy jest sens... Zmarnuje jej czas jutro, bo dla mnie było zarezerwowane aż 45 min.
Miałam nie myć zębów do jutra, a myłam tyle ile wytrzymała bateria w szczoteczce. Przerzuciałam się więc na zwykłą, ale po tej zaczęły mi krwawić dziąsła Może to i wnika w zęby, ale wydaje mi się, że głównie chodzi o ten lakier, który sprawia, że szkliwo jest super gładkie, a wiadomo, że klej lepiej się przyczepia do powierzchni porowatej. Czemu wcześniej o tym nie pomyślałam Więc jakby zedrzec ten lakier...

Przepraszam, że ja tyle o sobie. Nie miałam się nawet komu pożalić, bo mnie nikt w tej kwestii nie rozumie. Mój TŻ powiedział "to najwyżej później założysz", czym mnie jeszcze bardziej wytrącił z równowagi...
Dziewczyno spokojnie. Widzę że przemawia przez Ciebie desperacja, ale nie szoruj niczym zębów i niech nikt inny tam nie robi. Tego się nie zdziera ludzie!! Jeszcze sobie coś uszkodzisz, może dziąsła przy okazji. Trochę rozsądku...i TŻ Ci dobrze powiedział, że najwyżej założysz później,czemu tak się sama nakręcasz. Gwarantuję Ci, że jeszcze ten aparat Ci bokiem wyjdzie :P Wiem co mówię, bo ostatnio zdjęłam :P I czasami miałam ochotę oderwać widelcem Fakt, że babsko z gabinetu jakieś niedouczone Ci się trafiło, ale skąd mogłaś wiedzieć. To jedna z sytuacji, gdzie nie masz za bardzo wpływu na zmianę biegu wydarzeń. Jedź normalnie do orto ale powiedz jej o wszystkim, może się akurat uda

Co do retainera to nosi się wg zaleceń orto ;P Mi kazał 10-12 godzin w nocy i ze 2 w dzień.
I dziękuję za kolejne komplemenciorki