Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-25, 14:31   #1639
Killa Ree
Wtajemniczenie

Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie

Cytat:
Napisane przez yencia Pokaż wiadomość
Chciałabym zauważyć, że kryształ to szkło. Szkło szkłu nierówne, szyba różni się składem chemicznym od soczewki, szyby czy Swarovskiego, ale to i tak cały czas szkło. Więcej jest na wikipedii.
zgadzam się, kryształ to rodzaj szkła. Dodatki do niego dodawane w procesie wytapiania i wygrzewania (w przypadku kryształów - również swarków to przede wszystkim odpowiednia ilość ołowiu) zmieniają charakterystykę szkła, zwiększając jego klarowność i przjrzystość, zdolność załamywania i rozszczepiania światła. Sprawa się ma nieco inaczej, w przypadku barwionych, tutaj przjerzystość jest niższa, bo dochodzi kolor!

Co do CJ - to co tu piszecie, jakoś mi się wydaje dziwne... no cóż. Ja po zakończeniu kupowania na alle, pisałam do nich maila z podsumowaniem co, w jakich ilościach i za jaką sumę kupiłam, ewentualnie koszt przesyłki i sumę całych zakupów, włącznie z prośbą o mailowe potwierdzenie kwoty, oraz wysyłki na podany adres. Dodawałm również listę sugerowanych gratisów (zwykle dośc długą)
potem do nich dzwoniłam (062 753 67 76), mówiłam im dokładnie to samo co przesłałam w mailu. Na koniec prosiłam powtórnie o potwierdzenie mailem.
po otrzymaniu potwierdzenia, zlecałam przelew, a paczka przychodziła najczęściej w ciągu 2-3 dni po wykonaniu się przelewu. Czasem zdarzały się drobe braki (przy zamówieniach po 200 - 300 pln, brak jednej pary sztyftów - (zamówione 15 par) jest drobnym brakiem. Gratisy również dodaewali, sugerującx się wspomnianą przeze mnie listą.
Jeżeli były braki, lub niezgodności, to dzwoniłam do nich, zgłaszałam, wysyłałm również maila - odpowiedź dostawałam zawsze taką samą: następna przesyłka będzie gratis, a brakujący element zostanie w niej dosłany. Na szczęście w ich przypadku nigdy nie zamawiałąm gardłowych elementów.
ufff ale się rozgadałam
borys78, jak zwykle świetnie i szybciutko (połączone z kalaitem)

Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam

Killa Ree jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując