2006-03-13, 19:32
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: koncerty!
Oj temat rzeka.
Pierwszy koncert na jakim byłem to Kult w studiu telewizji Kraków , zamieszchłe czasy promocji płyty "Mój Wydafca" .Z koncertu wracałem w jednym bucie , ponieważ moje , owczesne bazarowe naje nie wytrzymały trudów tego zajścia i od lewego buta odpadła podeszwa .Korzystając z takzwanego dojścia (matka gościa z Liceum księgowała w TVK) , przeżyłem w studiu w Łegu , cały boom na polskiego rocka i modę na flanwelowe koszule w kratę.Niezapomniane koncerty takich bandów jak Ilusion,KNZ,Human, czy innych Kasi Kowalskich .Bardzo żałuje ,że nie widziałem spektaklu Blac-Metalowców ze scynną scenografią z nagich kobiet na krzyżach i bnaranich głów ,powieszonych na palach u podnóżą sceny, dulszczyznowski Krakoffek strasznie się pienił na ten penformerce W międzyczasie pojawiły się w moim życiu Juwenelia , których zwienczeniem zawsze był koncert Kultu na stadionie Wisły .Kto nigdy nie obudził się w kałuży w oczekiwaniu na koncert swojego ulubionego zespołu , ten nigdy nie zrozumie co znaczy miłóść do zespołu , wspomagana jeszcze większą miłośćią do piwa z plastikowego kubka .Póżniejsze czasy to Mioasto Krakoff i Kury , czy inne Myslovitze.Najfajniejszy koncert z tamtych lat to Myslovitz Pod Jaszczurami , tóż po wydaniu "Miłośći..." , jako support wystąpili Stone Roses z płyty (Olo Szacunek ) a potem "Do fontamny wrzucam grosz" i jedziemy , wow to była EXTAZA.W międzyczasie pojeżdziło się na tzw. gwiazdy (Placebo Berlin , Alanis Praga, Korn,Oasis,Smashing Pumpkins,U2x2i inne wynalazki).Teraz dalej się chodzi,ale już inaczej.Bardziej w klimatach 9songs czyli , z dalszej odległości , piwko , szlugasek , muzykę przeżywa się w sobie .Najbliższe plany w niedziele Lao Che w Proximie , potem coolki również tam .Potem ewentualnie Gunsi na Legii(pod warunkiem ,że grają dalej Sympathy for the devil,inaczej nie idę ) .Stonesów zobaczę z dachu swojego bloku , żal mi kasy na tych staruchów.A potem bedzie Opener Festival ,Juz nie mogę się doczekać .KMWTWOCCH .Ja najchetniej bym nan zobaczył... i Bright Eyes ,Keane,Arctic Monkeys,Oasis i Death i Vegas , ale pewnie wrzuca jakiś szerokoportkowych
|
|
|