Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV
LaBomba - Firma Kallos nie jest producentem maski z proteinami mlecznymi LATTE {przynajmniej tej, o której ja piszę}, jedynie : dystrybutorem Producentem jest włoska firma Pettenon.
Różnie to z określeniem : "to jest to samo" bywa. Musisz jednak wypróbować, aby ocenić. Jeśli producent pisze : "trzymać 2 minuty", tzn. : trzymać dwie minuty; jeśli zaś pisze : "trzymać 30 minut", tzn. - moim zdaniem : trzymać trzydzieści minut.
Olejek kokosowy jak najbardziej można nakładać na włosy bez towarzystwa innych dobroci. Nie wiem dlaczego, ale olejek kokosowy nie brudzi {tłuści} pościeli.
Z pudełeczka olejek nabieram taką szpatułką, która często dostajemy przy zakupie kremów do twarzy. Kokosek idealne rozpuszcza się w dłoniach. Butelkę {np. Helfy} natomiast wstawiam na parę minut do kubka z ciepłą wodą i mam olejek o płynnej konsystencji. Ja olejek na włosach noszę najdłużej jak się da - często dzień i noc.
Keratyna powodowała , że moje włosy stawały się sztywne. Używałam jej jako jednego ze składników psikadełka Jolie i to własnie ona powodowała usztywnienia włosów.
|