Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dlaczego nie chcemy miec dzieci?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-26, 20:25   #629
TmargoT
Zakorzenienie

Dot.: Dlaczego nie chcemy miec dzieci?

Cytat:
Napisane przez villemo84 Pokaż wiadomość
zgodze sie z Toba po czesci..tymczasowo mieszkam w Anglii i tutaj faktycznie, dzieci jest duzo i sa plodzone w wielu przypadkach glownie po to, zeby zapewnic rodzicom byt bez koniecznosci pracy.taka smutna prawda. takie dzieci cierpia przemoc psychiczna, niejednokrotnie fizyczna, bo tak to jest, jezeli dzieciak jest nie do konca chciany i poczety z wyzej wymienionych powodow. ale to, droga TmargoT , to sie nazywa wlasnie patologia. nie wazne jak czesto wystepuje.
a napisalam ze zgadzam sie po czesci, poniewaz w moim miasteczku w Polsce, dzieci blizszych i dalszych znajomych sa zadbane, sa kochane, nawet jesli "przydarzyly sie" nie do konca w tym momencie, w ktorym mialy..Tak widze ogol znanych mi rodzin w Polsce.Sa tez rodziny patologiczne, wiem cos o tym bo uczylam w szkole, miasteczko male wiec szkola tez niewielka i ma sie spojrzenie na calosc. Ale to byl margines wszystkich dzieci, niewielka ilosc.
co do presji otoczenia..wiem cos o tym. jestem z moim facetem ok 5 lat i juz kilka dobrych lat temu rozpoczely sie pytania na temat slubu. podejrzewam, ze po slubie (ktory szybko nie nastapi) beda pytania o dziecko.po jednym dziecku beda pytania o kolejne..tak juz jest i trzeba to ignorowac albo wymyslic jakas cieta riposte.
.
według moich obserwacji wynika,że dziecko czyste i najedzone nie musi być szczęsliwe,tak samo,jak brudne musi być nieszczęsliwe.
czasem widząc zwyczajen dziecko nie jesteś w stanie określić,czy dzieję mu się krzywda.trudno więc mówić,czy patologia jest marginesem.
Cytat:
tak na marginesie, tez nie widze siebie jakos matki wiecej niz jednego dziecka.
a co zrobisz,żeby nie mieć więcej dzieci niż jedno ?
antykoncepcja,ktora zawodzi?
antykoncepcja,która może być źle tolerowana przez organizm?

nie mozna oceniać ludzi za ich decyzje.nie wiemy,kto ma jakie doświadczenia życiowe,problemy zdrowotne,czy w jakim jest wieku.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując