Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - nastolatko masz problem? powiedz nam o tym :] pomozemy i pocieszymy :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-26, 23:30   #79
oluskaaa922
Zakorzenienie

Dot.: nastolatko masz problem? powiedz nam o tym :] pomozemy i pocieszymy :)

Cytat:
Napisane przez kar0lajn Pokaż wiadomość
Dziewczynki, powiedzcie mi jak to jest Wiadomo, faceci witają się ze sobą podając sobie dłoń. Dam taki przykład żebyście wiedziały o co dokładnie mi chodzi. Siedzę sobie z TŻ, podchodzą jego/moi kumple i podają TŻ dłoń, mi czasem też, ale nie każdy. A gdy np. my z TŻ podchodzimy do jakiegoś kumpla, czy ja mu muszę podać dłoń (chodzi mi o to, czy dziewczyny pierwsze powinny/muszą się tak witać)? Bo nigdy nie wiem i raczej nie podaję, jeśli chłopak do mnie tej ręki nie wyciągnie. Ten rodzaj przwitania wydaje mi się raczej męski
Mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi, bo chyba trochę namieszałam
ja to zalezy z kim, ale w sumie czesto sie witam z kolegami podajac dlon w ten sposob pokazujesz, ze jestes otwarta, a nie za przeproszeniem "naburmuszona ksiezniczka, czekajaca az ktos pierwszy sie przywita".. to samo np z powiedzeniem czesc.. kiedys mialam zwyczaj, ze chlopakowi pierwsza nie mowilam.. a teraz juz mowie, bo to normalna rzecz jest to "czesc"
a naiwność bierze górę nad podświadomością.
oluskaaa922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując