Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co do porawek makijaży w ciągu dnia?????pude,r kompakt, fuid???
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-03-22, 20:35   #2
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca
Re: Co do porawek makijaży w ciągu dnia?????pude,r kompakt, fuid???

Przede wszystkim podstawowe pytanie - czy jak nakładasz ten puder rano, to przypudrowujesz podkłąd sypkim pudrem? Podkład przypudrowany sypkim nie ma prawa zanikać ze skóry Wiem co mówię - przez pewien okres kiedy walczyłam z nadmierną suchością skóry, nie pudrowałam skóry - nakłdałam tylko podkład. Zresztą - nadal czasem tak robię, lubię lekkość w makijażu i blask na twarzy
Ponieważ jednak spędzam dużo godzin w pracy, makijaż musi wyglądać dobrze. Fluiduję się rano, pudruję sypkim i jest ok cały dzień. Rzadko robię poprawki - jeśli już, najpierw przykładam bibułkę matującą, a potem delikatnie pudruję skórę prasowanym pudrem - jak najlżejszym. Puder nakładam pędzelkiem, a nie gąbką. W ogóle nie lubię pudrów sprasowanych, jestem do nich niesłusznie uprzedzona chyba wybieram te najbardziej miałkie i koniecznie rozświetlające

Możesz użyć do poprawek kompaktu, kryje o wiele silniej, ale pamiętaj że łatwiej tu o efekt maski na twarzy. Choć pocieszające jest to że najnowsze kompakty oszałamiają lekkością - ja używam od czasu do czasu Matmate Givenchy, i zauroczył mnie swą lekkością - jest bardzo miałki i delikatny

Pozdrawiam!

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując