2005-03-24, 10:01
|
|
Wtajemniczenie
|
Daję cynk... na cynk :)
[i] W dobie , w której kosmtologia stała się potężną machiną a laboratoria każdego dnia wydają nowy rewelacyjny (lub mniej ) środek, z pobłażaniem patrzymy na specyfiki z "kosmetycznego lamusa".
Nie zawsze mamy w tym rację.
Pragnę zachęcić Was do przychylnego spojrzenia na cynk
(Te z Was, które jeszcze być może nie znają jego zalet,bo jestem przekonana, że jest grupa, która zna i docenia jego działanie).
Przekonałam się na własnej skórze (dosłownie) i włosach, ze niejednokrotnie rozkładał na łopatki widące środki. Może warto się przekonać jak działa i pomaga na kłopoty?
Trądzik-
Maść cynkowa oraz Pasta cynkowa- być może już WAm znane Ale moim zdaniem niezastąpione w wielu sytuacjach. Pasta przepięknie wysusza i goi;
Żel do mycia twarzy GARNIER Skin Naturals, czysta cera- z tym kosmetykiem wiąże się długa historia. To oczywiście sprawa indywidualna, dla niektórych może być nieodpowiedni,zbyt ostry- w moim przypadku- zdziałał cuda.Dosłownie.
A jego skład oparty jest własnie na cynku 
Włosy
Zesatów minerałów, wiatmin są setki.A z reguły, napis na pudełeczku (ZAPOBIEGAJA WYPADANIE WŁOSÓW), w magiczny sposób podnosi ich cenę Trudno się dziwić, wypadające włosy to problem na miarę choroby cywilizacyjnej, dotykający coraz większą liczbę kobiet.
Borykającym z tym kłopotem- polecam wypróbowanie cynku w tabletkach (w optece pudełeczko 50 sztuk, kosztuje ok 4zł )
Efekty w wielu przypadkach reguralnego stosowania są naprawdę doskonałe. (choc zaznaczam, sam cynk nie zawsze pomoże, ale nie zaszkodzi, a moze okazac się właśnie tym strzałem w ...100 ).
Odpażenia, przesuszenia, podraznienia-
Krem dla Niemowląt Nivea z cynkiem. W moim domu na stałe zajął swoje miejsce.Skuteczny wręcz zadziwiająco.
Może warto oprócz stosowania milonów innych kosmetyków (nie Oceniajcie mnie jako wyjątku- sama używam ich bardzo wiele ), wypróbować także cynk?
Ja- na podstawie swoich doświadczeń- szczerze zachęcam i polecam
Pozdrawiam
|
|
|