Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie doświadczona, potrzebuje pomocy ;]
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-29, 07:54   #17
zelkowa_krolewna
Rozeznanie

Dot.: Nie doświadczona, potrzebuje pomocy ;]

Cytat:
Napisane przez adrianko Pokaż wiadomość
Witam drogie lalunie, pisze do was nie doswiadczona 20 latka, ktora przed kilkoma dniami odbyla swoj pierwszy raz. A co za tym idzie mam mnostwo pytan zwiazanych z tym co sie ze mna dzieje !
Otoz jak chyba kazda normalna dziewczyna krwawilam podczas tego pierwszego razu, musze tez wspomniec ze nie bylo zabezpieczenia :/ I to mnie wlasciwie boli. No oke, ale to nic. Otoz 2 dni po tym, rano zauwazylam dziwne plamienie krwia, nastepnego dnia byla powtorka z rozrywki. A co do tego stosunki, to bylo bez wytrysku. Ogolnie to beznadziejnie bylo;] Chcialabym dodac ze nie bylam w zyciu u ginekologa, jednak zamierzam sie wybrac. Czy ktoras doswiadczona kolezanka, badz kolega ( jezeli tu taki zaglada) moglby mi powiedziec what's wrong ze mna ????? CIAZA?!?!?!?!
Dziewczyny już wczesniej wszystko napisały, jednak i ja nie moglam sie powstrzymac... Niesamowicie wkurzają mnie posty zaczynające się od "cześć lalunie" lub "witam laski"! Dla mnie to zwyczajnie brak kultury.

Jak płachta na byka działa na mnie to, że dziewczyny nie dbaja o zabezpieczenie. Kiedy czytam wiadomości 16latki wszystko się we mnie gotuje, ale jak zobaczyłam, że masz 20lat to myślałam ze wybuchne... Sama podjęłam temat antykoncepcji ze swoim chłopakiem, kiedy czułam że może do czegoś dojść w niedługim czasie. Prezerwatywy nosił jeszcze prawie rok...
Jeśli chłopak o zabezpieczeniu na następny raz nie pomyśli to dla własnego bezpieczeństwa sama bądz przygotowana. Na forum jest dużo wątków o zabezpieczeniu na pierwszy raz i o reakcji organizmu kobiety po tym wydarzeniu, o tym że po rozpoczęciu współżycia należy iść do lekarza - pogrzeb i poczytaj, później nie będziesz się martwiła.

Nawet jeśli to ciaża to w kilka dni po stosunku nie ma jeszcze objawów. Ale tak, może to być ciąża. Dlatego jeśli rozpoczęłaś współżycie idz koniecznie do ginekologa! To obowiązek każdej kobiety.
zelkowa_krolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując