2009-10-01, 10:21
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ślub? ne wiem co robić>(
Cytat:
Napisane przez Eper
Eee...  Nie przesadzasz trochę? Dziewczyna opisała jedną sytuację, a Ty na podstawie jednego zdania, że "TŻ się buntuje" przyczepiłaś mu łatkę niewychowanego prostaka, który jej nie szanuję, nie kocha (bo skoro zależy mu tylko na seksie to nie kocha) i w ogóle po co ona z nim jest. Zszokowałaś mnie  (...) Ja też uważam, że skoro to dom Twojej mamy to musisz się liczyć z jej zdaniem - ale bez przesady, śmieszy mnie gadanie "jej dom - ona dyktuje warunki". Czyli dziecko zdane jest na łaskę/niełaskę rodziców, tylko i wyłącznie?
|
A kto ma ustalać zasady w domu jak nie jego właściciel?
Mnie śmieszy na przykład udawanie wielkiego dorosłego i buntowanie się przeciw rodzicom siedząc na ich garnuszku. Jeśli dziecko czuje się na tyle dorosłe żeby stawiać warunki i zmieniać wszystko, powinno być na tyle dorosłe żeby się usamodzielnić.
Nie przesadzam. Autorka napisała co najmniej 4-5 postów o długości przekraczającej 1 zdanie.
Cytat:
Napisane przez Lils121
Ale to nie tak, oboje pracujemy i mamy swoje pieniądze, tylko że ostatnio pojawiła mu się dziura finansowa i pożyczyłam mu trochę pieniędzy i zanim zacznie myśleć o ślubie to chce mnie spłacić.
To naprawdę dobry i czuły chłopak tylko ostatnio ma problemy finansowe.
|
Cytat:
Napisane przez Lils121
Jeśli chodzi o wynajęcie mieszkania to nie stać GO na to, wiem ile zarabia i takiej możliwości nie ma niestety.
|
No proszę ideał - dorosły chłop, 26 lat, mieszkający z mamusią, nie potrafi utrzymać się sam, nie stać go na wynajem mieszkania, nie umie sam zarobić więc zapożycza się u swojej 4 lata młodszej dziewczyny i ma problemy ze spłatą...
Mógłby mieć na tyle wstydu, żeby wbrew oczekiwaniom matki dziewczyny nie żądać sypiania z nim w jej domu. Powinien cieszyć się, że w ogóle jej matka akceptuje ten związek, bo większość rodziców pognałaby -przepraszam za wyrażenie - takiego dziada z domu, żeby nie zawracał w głowie ich córce.
Cytat:
Napisane przez Klarissa
Jak jest taki dorosły i ma prawo do seksu kiedy mu się zachce to zamiast nadużywać gościnności twojej mamy niech wynajmie sobie mieszkanie i może tam robić co mu się podoba i z kim mu się podoba, a jak go nie stać na wynajem to cóż... jest takie powiedzenie "jak się nie ma miedzi to się cicho siedzi"...
|
Dokładnie.
|
|
|