|
Zakorzenienie
Przekupka: 38 pkt / 100% pozyt.
|
YSL,Clinique,EL,Mac, EDM, Nuxe,Givenchy,
Znalazłam w kufrze kilka kosmetyków, które lubię, ale używam tak rzadko, że zdecydowałam wymienić je na kosmetyki, których będę używała po prostu częściej.
Poza tym zmieniłam kolor włosów, a wakacyjna opalenizna sprawiła, że potrzebne mi nieco bardziej opalone odcienie kosmetyków
SZUKAM: pudru sypkiego, matowego ciemniejszego brązera, Juicy Tubes, czarnego eyelinera, toniku 2-3 Clinique, masła i balsamy do ciała, czarny nowy tusz - chętnie miniatury. Bardziej szczególowa wish lista w podpisie
Legenda:
jest
dokładka
nie ma
Wymienię:
[B]DOKŁADKA!!!
Filozofia życia, Anna Ciesielskajest kontynuacją wydanej przed trzema laty "Filozofii zdrowia"... "Filozofia zdowia" jest książką korzeniem, elementarzem utrzymywania równowagi, zaś "Filozofia życia" to przedzieranie się przez meandry świadomości, kontemplacja i smakowanie życia
Anna Ciesielska "Filozofia życia" podobnie jak wydana wcześniej "Filozofia zdrowia" to książki, które łączą w sobie mądrość współczesnej medycyny z właściwą profilaktyką.
Filozofia zdrowia, Anna Ciesielska
Nowatorska książka o energii pożywienia i jej zależności z chorobami, której autorka łączy mądrość Dalekiego Wschodu z polskimi realiami.
Wg medycyny chińskiej, zdrowie zależy od prawidłowego krążenia energii w kanałach ciała zwanych meridianami. Zaburzenia tych procesów można regulować przez nakłuwanie właściwych punktów (akupunktura) lub - dużo prościej - dzięki właściwemu doborowi pokarmów lub ziół! Tego drugiego dotyczy niniejsza książka.
Clinique, Colour Surge lipstick, 121 - precious pink - szminka, zużycie widoczne na foto. Bardzo naturalny, subtelny róż, w naturalnym kolorze ust.
Sisley, Phyto Star Lip gloss, 4 amethyst, pozostała 1/4.
Clinique, Color Surge eye shadow duo, 103 Buttered Bronze - delikatne wgłębienia widać na zdjęciach.
Maybelline, Define a lash Vollume Waterproff, kupiopny we wrzesniu, używany tylko przez tydzień wakacji nad morzem.
Opi, lakier do paznokci , krwista czerwień - muszę sprawdzić ile zostało
kolor Keys To My Karma, NL I44
H&M, Hello Kitty nail polish, lovely pink
użyty kilka razy
Bourjois, Liner Clubbing, 83, Electro Blue ok 40%
Bourjois, Liner Clubbing, 85, Violet Laser użyty ok.6 razy.
Profi Silk Professional, Lotion Styler Extra Strong - ok.270ml z 300ml - profesjonalny lotion do układania włosów z proteinami jedwabiu.
Clinique, Almost Powder Make- Up, SPF 15, 05 Medium - zużycie niewielkie, trudno mi ocenić ile %, stan zużycia widać na zdjęciu. Pewnie będę marudzić, bo bardzo go lubię. Wymienię raczej tylko na inny kompakt, podkład, brązer, tonik Clinique.
Norel, Acne Immuno Care, Maska żelowa - gabinetowa maska z kwasem azelainowym dla cer trądzikowych, tłustych, zanieczyszczonych, pozostało ok. 15%, na wypróbowanie.
Estee Lauder, Platinum Illuminator, zużycie jak na zdjęciu, ok. 20%.
Wymienię tylko na brązer lub puder sypki.
Clinique, Color Surge eye shadow duo, 105 Frosted Lily- delikatne wgłębienia widać na zdjęciach.
Clinique, Color Surge eye shadow quad, 105 Polar Blue - zużycie widoczne z foto, w jasnym dobiłam dna,w brąowym wgłębienie ale do dna daleko, niebieski tylko muskany,granat - wgłębienie ale do dna daleko.
Estee Lauder Lucidity, Loose Powder 02 Light Medium. Puder bardzo lubie, jednak obecny odcień jest dla mnie nieco za jasny. Wymienię na inny puder sypki w lekko opalonym, ciepłym odcieniu. Zużycie - jak na zdjęciu, max 10%. Pudełko, puszek. - leci do SOFT
MAC, Prep+Prime, Face Protection Visage SPF 50/PA++, baza pod podkład z silnym filtrem. Zużycie ok 40-50%. Kupiony w salone MAC w Krakowie.
YSL, Touche Blush, 02, Coral, róż w pięknym puzderku, zużycie ok 10%. Pudełko.
Clinique, Shimmering tones powder, 01 golden bronze, błyszcząca brązowa szachownica, zużycie jak na zdjęciu, kartonik. Chętnie wymienię na inny, bardziej matowy brązer. Soft
EDM, Intensive Base, kolor FAWN - kryjący podkład mineralny, zupełnie nowy, nie otwierany. Chętnie wymienię na inne minerały ale w ciemniejszym odcieniu.
Givenchy, Prisme Libre, Soft White, bardzo jasny sypki pryzmowy puder. Uwielbiam jednak teraz jest za biały Przepraszam za bardzo słabe zdjęcie, aparat odmówił już posłuszeństwa. Zużycie różne w różnych kwadratach: biały -pozostało ok 90%, różowy kwadrat - pozostało ok. 40-50%, żółty i brzoskwiniowy - pozostaly resztki. Chętnie oddam do większej wymianki.
Nuxe, Huile Prodigeuse OR - suchy olejek z pięknym złotym pyłem, zużycie jak na zdjęciu.
Sephora - Paleta do brwi dla blondynek - mam ją z przemiłej wymiany z MoniaK. Paleta jest rewelacyjna, jednak dla mnie za jasna Zużycie widoczne na zdjęciach w poście 1 i 3.
Estee Lauder, Tender lipbalm, tender pink - używam od czasu do czasu więc stopień zużycia może się zmienić Proszę pytać o aktualny stan
Skinoren, krem 20%. -30g. nowy, nigdy nie otwierany ani testowany. Kupiłam na zapas, poleżał trochę w szufladzie, nigdy go nie otworzyłam. Data ważności do: 03.2013 rok
Shiseido, 50+ Very High Sun Protection Cream N, krem z filtrem, wchłania się zupełnie do matu, nie jest tłusty, świetnie wygładza cerę (jak baza), kupiony w Douglasie na wakacje, pozostało 20ml z 50 ml. kartonik.
Opi, lakier do paznokci czarna śliwka - ok 1/2 buteleczki
kolor Black Cherry Chutney, NL I43
Wish lista:
*brązer !!!
*czarny eyeliner !!!
*podkład, chętnie Lancome, Revlon, Chanel, MAC
*sypki puder!!! w średnim odcieniu, w ciepłej, złocistej tonacji
*podklad mineralny w ciepłej słonecznej tonacji
*dobry kompakt np. Chanel Mat Lumiere, Shiseido
*seria La Roche-Possay Effaclar K, żel Effaclar, tonik Effaclar
*dobry krem pod oczy
*tonik Clinique 2,3
*zapachy , chętnie Euphoria CK, Bright Crystal Versace, Promesse Cacharel i sporo innych
*olej tamanu, serum lemon z BU
*hydrolat np. z kocanki
*maseczki
*samoopalacz do twarzy
*korektor pod oczy, chętnie L'Oreal, Bourjois, MAC,Rimmel Recover, Maybelline, ArtDeco
*palety pro 5 inglot w tonacji : jasne róże, brzoskwinie, fiolety, granaty, grafity.
*zestaw pędzli w etui,
*szampon, maska, odżywka L'Oreal Professional Vitamino Color do włosów farbowanych
Czas edycji: 2009-11-17 o 00:53
|