Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-02, 10:02   #2726
Laity
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
normalnie, normalnie.. na początku będzie trochę cieżko bo zachacza szczorkaa o zamiki itd.. ale przyzwyczaisz się
A Wy dziewczynki używacie specjalnej szczotki do zębów (z rowkiem), czy takiej normalnej? Bo ja niby dostałam tą z rowkiem od orto, ale już widzę, że za niedługo ją mocno zmęczę i nie wiem, czy szukać sklepu stomatologicznego u siebie, czy spokojnie będę mogła myć swoją wcześniejszą szczotką...?

Cytat:
Napisane przez angelove Pokaż wiadomość
Hej

Postanowiłam się uaktywnić, ponieważ też noszę aparat.
Choć na forum - tu - piszę po raz pierwszy Miło mi Was poznać. Jestem Monia i jestem z Łodzi. To tak na przełamanie lodów

U mnie trwa to już około 2- 2,5 roku. Ufff... i mam już serdecznie dość!
Szczególnie, że ludzie patrząc na mnie myślą zapewne, że dopiero założyłam aparat.
Otóż moja hisotria brzmi tak:
Kiedy urosły mi ząbki stałe - nie zawiązały się dwójki górne. Dolne są obecne.
Także - było niewymiarowo, bo góra mniej liczna niż dół. Miałam wybór- usuwać dwa ząbki z dołu, albo dostawiać dwa implanty - owe dwójki górne właśnie.
Byłam u kilku lekarzy (nie wiem czy nie kilkunastu nawet ;>) i wszyscy doradzali - dostawiać na górze. Tak więc dostawiam. No i mam takie szparyyy... aaaa. Wielkości normalnie ząbków dwóch. Czuję się z tym okropnie :/
Już się nie mogę doczekać kiedy będę miała wstawione implanty, lub chociaż takie fałszywki (najpierw - bo mam 17 lat, a od 18 r.ż. będą implanty) tak, żebym miała swobode mówić, uśmiechać się itd. To trudne i przykre - szczególnie, że często się śmieję xD

Jestem z Wami wszystkimi zadrutowanymi i witam

obecnie : mam na podniebieniu jeszczcze dodatkowy łuk wewnętrzny, taki przeszkadzający we wszyskim co tylko można sobie wyobrazić , rozszerzający łuk, no i gumki równające górę do dołu, do noszenia all time, niestety ;/ jakby mi było mało... aaaaa.

no
to by było na tyle
Witamy, witamy
Te braki górnych dwójek rzeczywiście przykra sprawa. Ale już bliżej niż dalej do implantów, więc główka do góry

Mnie dziś daje się we znaki zamek na lewej trójce

Laity jest offline Zgłoś do moderatora