Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Starosta roku
Wątek: Starosta roku
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-04, 16:39   #6
WhiteCherry
Zakorzenienie

Dot.: Starosta roku

starosta roku, czyli wszystkich grup całego kierunku? U nas takich grup jest 6. Załatwia wszelkie sprawy związane np. z egzaminami czy tam zaliczeniami - przykładowo jeśli chcemy przenieść egzamin na inny termin, to właśnie starosta udaje się do wykładowcy i załatwia sprawę. Jeśli chcemy przedłużenie sesji, to starosta wybiera się do dziekana wydziału ;] ogółem nie pchałabym się nigdy do tej funkcji, jeśli czegoś nie załatwiłabym lub zwyczajnie nie miałabym akurat czasu, to wiadomo że cała wina spada na mnie. Poza tym niełatwo jest na uczelni dorwać wykładowców, a kolejki do dziekanatu (przynajmniej u mnie) to już masakra ;]
Natomiast starosta grupy jest od zanoszenia indeksów całej grupy do dziekanatu lub po wpisy z zaliczeń itp, od załatwiania spraw w stylu - inny termin kolokwium czy przeniesienie jakichś zajęć na inną godzinę jeśli jest taka możliwość, ale to wszystko tylko w obrębie swojej grupy, czyli tak jak klasy w szkole ;] a starosta roku jest od całego kierunku danego rocznika.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2009-10-04 o 16:41
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując