Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy Wy też tak macie?I dlaczego tak jest?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-03-16, 00:31   #17
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia
Dot.: Czy Wy też tak macie?I dlaczego tak jest?

Cytat:
Napisane przez allen15
Wiecie w moim przypadku prawie zawsze tak jest, że jak czegos się spodziewam albo niemal jestem pewna, ze coś się uda- to zawsze jest na odwrót. A wszystko co dobre to przychodzi nagle i w najmniej spodziewanej chwili...Tez tak macie? Dlaczego tak się dzieje?
Och, allen, ja cie doskonale rozumiem, tez tak mam!!!!!
Myslalam, zeby zlaozyc taki watek podobny, ale wydalo mi sie to glupie. NIe wierze wlasnym oczom, ze piszesz to, co dokladnie ja czuje!!

Cytat:
Napisane przez allen15
Powiem wam, ze w zyciu pomaga mi pesymizm zyciowy. Nigdy nie zakladam niczego z gory ( ale ma się tą cichą nadzieje,ze się uda ) Ale powiem ze np. w szkole- gdy nauczyciel oddaje sprawdziany- mysle sobie " pewnie dostalam jedynkę ( to takie pesymistyczne stwierdzenie ), ale w glebi serca mysle, ze " nie moglam dostac jedynki- napewno udalo mi sie wyciagnąc na 5 ) I wtedy mysle o tej piątce ( o jedynce tez, ale mniej przychylnym okiem- tak jakby ten pesymizm byl taki sztuczny ) Potem wychodzi, ze dostaje 2 albo 3. ( nie wiem czy mnie rozumiecie, bo to uczucie jest takie dziwne do opisania dla mnie )
Lubię myslec i gdybac ( moze stanie sie to, moze tamto ) ale czasem zdarza mi się po prostu " o niczym nie myslec " i nagle bah! Szczęscie jest ze mną...( rozumiecie czy wytlumaczylam to niedokladnie)
Nie wiem jak inni, ale ja zrozumialam wszystko dokladnie, te twoje zawile tlumaczenia. Sama mam DOKLADNIE tak samo. Dlatego czesto zmuszam sie do negatywnego myslenia, bo wiem, ze wtedy bedzie na odwrot. I nawet jak mam nadzieje, ze bedzie dobrze, to zmuszam sie, zeby myslec, ze jednak nie. Wtedy wiem, ze wlasnie bedzie dobrze! Zakrecone to, ale rozumiem cie idealnie....

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując