Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Galeria :)
Wątek: Galeria :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-03-16, 10:04   #1036
volunteer
Rozeznanie

GG do volunteer
Dot.: Galeria :)

Cytat:
Napisane przez rzęsa
Ja mam taką książeczkę, poradnik dietetyczny dla kobiet i tam pisze, że facetom łatwiej schudnąć. Organizm kobiety mocniej broni zapasów, bo w razie głodu oraz ciąży i karmienia musi starczyć na realizację wszelkich zamówień żywieniowych dla dzidzi.
Kurczę jak mu przetłumaczyć, że w moim wypadku już swoje zrobił .
Albo raczej jak wymusić, żeby się poddał?
Jak to jest z wagą i wiekiem. Moja mama mawia, że "wiek waży" (ile?). A ja bym chciała ważyć tyle co dychę temu.
z tego co wiem, to metabolizm niestety wraz z wiekiem zwaln :/ nie wiem ile masz lat, ale wiem ze po 30stce nastepuje podobno pierwsza duza zmiana metabolizmu. niestety tak juz to skonstruowane...ale dobra wiadomosc jest taka, ze prawidlowe jedzenie i ruch - sport, przyspiesza metabolizm, robi ci sie taka pila mechaniczna w zoladku i wszystko co zjesz, a jestes aktywna sportowo (aktywna to znaczy uprawiasz jogging, rowerek czy cos codziennie sie ruszasz) to spalisz wydaje mi sie ze w Twoim przypadku nie powinnas wcale zwracac uwagi na wage (nie masz z nia raczej problemu) a zadbac najbardziej o kondycje - uda same sie ujedrnia poprzez cwiczenia silowe i aerobowe...nie przejmuj sie tak waga to nie ma sensu, po prostu cwicz sobie i to juz tak na stale znajdz dla siebie min te 3h tygodniowo i jestem pewna ze zobaczysz wyrazna poprawe, a waga sie nie przejmuj! naprawde! przeciez nie chcesz wazyc mniej, tylko wygladac lepiej - a do tego prowadzi dieta i trening

bedzie dobrze, albo niedobrze.
volunteer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując