2009-10-05, 11:18
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rudowłose Wizażanki...Łączmy się
Cytat:
Napisane przez marchewkowe pole
pumo- wedlug mnie nie ma zbyt wielkiego znaczenia czy ktoś jest typem zimnym czy ciepłym bo nie wszystkie rudzielce są typami ciepłymi 
ważniejsze dla mnie jest to, że masz ciemną cerę- a to w połączeniu z rudością może dać efekt nienaturalny, tandetny, postarzający.
nie wiem czy to Twoja naturalna karnacja czy efekt opalania/podkładu/samoopalacza, ale jeśli nie możesz uzyskać jaśniejszego odcienia skóry to nie polecam rudego koloru.
poza tym musisz wiedzieć że taka farba szybko się wypłukuje, traci intensywność, szybko widać odrosty więc trzeba często poprawiać.
|
masz racje , ze nie wszystkie rudzielce sa typem cieplym . ja napisalam , ze musi wiedziec czy nim jest bo wazny jest wybor odcienia rudosci. co do cery masz racje , ze jest wazna , ale mam kolezanke , ktora majac swoje rude wlosy farbuje sie na karmel( taki dosc mocno rudy karmel) i z opalona skora wyglada to naprawde ladnie. to jedna z niewielu osob u ktorych podoba mi sie opalenizna .
no i wiem z wlasnego doswiadczenia jak wazne jest czy kolor jest zimny czy cieply bo jak skorzystalam z zimnej palety to mame odwiedzila sasiadka rozpaczajac nad moja anemia (jakby malo jej bylo , ze wypytywala sie mnie na ulicy )
|
|
|