Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy Wy też tak macie?I dlaczego tak jest?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-03-16, 11:09   #25
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia
Dot.: Czy Wy też tak macie?I dlaczego tak jest?

Cytat:
Napisane przez czekoladka
Wiem, wiem, czytalam Wasze posciki, cieszę się, bo myślalam, że ja jestem jakaś dziwna a jednak jestem normalna, hihihi, Jowisia - a może przyjmiemy metodę: "Co ma być to będzie"??? Może nie będzie nas tak dołować... Ta nasza metoda jest męcząca, ale skuteczna - fakt. Tylko ja miewam po niej niezłe jazdy w postaci schiz, że np " po co ja jestem z tym facetem, skoro mu nie zależy" - i np. się zastanawiam nad zerwaniem, a facet się stara, jak może... Boję się, że ta metoda mnie zaslepia i oślepia, nie pozwala mi jasno oceniać tego, co się dzieje i w końcu zacznę podejmować złe decyzje spowodowane zaślepieniem. Jowisia, Ciebie też to tak zaślepia?? Ja normalnie powoli z niczego się już nie cieszę, bo boję się cieszyć - bo a nóż widelec się ucieszę, a tu lipa...
Tak, tez mnie to zaslepia czekoladko, ale ja po prostu nie moge sie "przestawic". Kiedy tylko powiedzialam sobie, ze bylo dobrze, ze moj facet mnie kocha i ze naprawde sie stara, i koniec z narzekaniem i patrzeniem mu na rece, wszystko pryslo (osoby nieprzekonane do tematu prosze o nieczytanie albo powstrzymanie sie od smiechu), ale tak jest. Kiedy mowie sobie, ze nareszcie jest dobrze, znalazlam to, co chcialam, robie, to, co robie, to wlasnie cos mi cholera musi pokazac, ze sie myle.
Metoda "bedzie co ma byc"? No dobrze, sprobujmy... Zobaczymy, co to da...
A propos, jezeli interesuje Cie temat, to polecam Ci swietna ksiazke, na pozor kolejna z takich "jak przestawic sie na pozytywne myslenie", a jednak Inna. Ksiazka jest naprawde wciagajaca i gleboko polecam. Tytul (banalny na pozor) "Jak miec to, czego sie pragnie, i pragnac tego, co sie ma".

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując