Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Patenty na bycie NAJ :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-05, 20:41   #3485
*Catherrine*
Zakorzenienie

Dot.: Patenty na bycie NAJ :)

Cytat:
Napisane przez SweetPea Pokaż wiadomość
Ja też dawniej dosypywałam cynamonu do pudru bambusowego. Bardzo dobrze się sprawdzał (buzia ślicznie pachniała). Zrezygnowałam z niego tylko i wyłącznie dlatego, że cynamon jest zbyt grubo mielony. Nigdy nie czułam pieczenia, ściągnięcia czy innego dyskomfortu. Teraz dosypuję do pudru odrobinę kakao

Ja mam z natury bardzo suche włosy i kiedy myłam je szamponem, to czasami aż bałam się ich układać, bo wyglądały jakby się miały połamać od samego dotyku. Moje włosy wyglądały tak, jakby skóra głowy w ogóle nie wydzielała sebum. Mogłabym ich nie myć nawet tydzień a i tak byłyby suche jak siano. Teraz, kiedy myję je odzywkami, są bardzo miękkie - aż chciałoby się ich bez przerwy dotykać. Szybciej rosną, końcówki prawie w ogóle się nie rozdwajają, nie ma problemu z rozczesywaniem loczków przed myciem, skręt jest ładniejszy i bardziej regularny... same zalety.
Rzeczywiście częściej je myję, ale nie dlatego, że szybciej tracą świeżość, a dlatego, że teraz sprawia mi to ogromną przyjemność (robię sobie przed myciem bogate olejowo-ziołowe maseczki i wcierki z witaminami i olejkami eterycznymi).

Ciężkie, gęste włosy z tendencja do przetłuszczania mogą się początkowo buntować, jeśli są myte tylko odżywką, ale i one się przyzwyczają. Tylko trzeba pamiętać, żeby najpierw zmyć z nich wszystkie silikony, bo inaczej odżywka nic nie da.

A jeśli chodzi o dostępność Glorii, to skomplikowana sprawa... jedyna sieciówka, w której Gloria zawsze jest to Auchan. Można ją tez dorwać w małych sklepikach kosmetycznych czy zielarskich - tutaj jest wątek o Glorii: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=223661 w którym dziewczyny piszą w którym sklepiku w danym mieście ją dorwały (inaczej bym jej nigdy nie znalazła - kto by pomyślał, że będzie w sklepiku Herbapolu - niech żyje Wizaż!! )
Natomiast od Kallosa roi się na allegro - litr tej odżywki kosztuje 11 zł Jest genialna - dużo protein mlecznych, zero silikonów Można ją też dostać w salonach fryzjerskich.
Dzięki
Skoro masz suche włosy to sie nie dziwię, że takie odżywkowe mycie im służy. Ale ja mam właśnie grube, proste włosy z tendencją do przetłuszczania się.. Obawiam się że mycie odżywką to za mało, by były naprawdę czyste.. Może spróbuję myc je odżywką.. codziennie a później stopniowo coraz mniej jak sie przyzwyczają Bo żeby myc włosy codziennie i czekac aż wyschną, to nie wyrobię.. A czym zmyc te silikony? Szamponem bez silikonów?

Nastraszyłyście mnie z tą skrobią i cynamonem! Myślałam, że to tkaie naturalne i nieszkodliwe.. Nie zauważyłam pieczenia.. było mi trochę ciepło w buzię, ale hmm, no nie wiem, chyba mnie przeziębienie bierze, bo mam też inne objawy. Rozszerzonych porów nie zauważyłam, wręcz przeciwnie.
P.S. Dobrze, że to napisałyście, bo już miałam sobie robic cień do powiek z ..cynamonu..