Ja też dawniej dosypywałam cynamonu do pudru bambusowego. Bardzo dobrze się sprawdzał (buzia ślicznie pachniała). Zrezygnowałam z niego tylko i wyłącznie dlatego, że cynamon jest zbyt grubo mielony. Nigdy nie czułam pieczenia, ściągnięcia czy innego dyskomfortu. Teraz dosypuję do pudru odrobinę kakao
Ja mam z natury bardzo suche włosy i kiedy myłam je szamponem, to czasami aż bałam się ich układać, bo wyglądały jakby się miały połamać od samego dotyku. Moje włosy wyglądały tak, jakby skóra głowy w ogóle nie wydzielała sebum. Mogłabym ich nie myć nawet tydzień a i tak byłyby suche jak siano. Teraz, kiedy myję je odzywkami, są bardzo miękkie - aż chciałoby się ich bez przerwy dotykać. Szybciej rosną, końcówki prawie w ogóle się nie rozdwajają, nie ma problemu z rozczesywaniem loczków przed myciem, skręt jest ładniejszy i bardziej regularny... same zalety.
Rzeczywiście częściej je myję, ale nie dlatego, że szybciej tracą świeżość, a dlatego, że teraz sprawia mi to ogromną przyjemność (robię sobie przed myciem bogate olejowo-ziołowe maseczki i wcierki z witaminami i olejkami eterycznymi).
Ciężkie, gęste włosy z tendencja do przetłuszczania mogą się początkowo buntować, jeśli są myte tylko odżywką, ale i one się przyzwyczają. Tylko trzeba pamiętać, żeby najpierw zmyć z nich wszystkie silikony, bo inaczej odżywka nic nie da.
A jeśli chodzi o dostępność Glorii, to skomplikowana sprawa... jedyna sieciówka, w której Gloria zawsze jest to Auchan. Można ją tez dorwać w małych sklepikach kosmetycznych czy zielarskich - tutaj jest wątek o Glorii:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=223661 w którym dziewczyny piszą w którym sklepiku w danym mieście ją dorwały (inaczej bym jej nigdy nie znalazła - kto by pomyślał, że będzie w sklepiku Herbapolu

- niech żyje Wizaż!!

)
Natomiast od Kallosa roi się na allegro - litr tej odżywki kosztuje 11 zł

Jest genialna - dużo protein mlecznych, zero silikonów

Można ją też dostać w salonach fryzjerskich.