Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zobaczcie moja buzie i doradzcie!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-04-18, 08:21   #3
joanna.t
Raczkowanie

Re: Zobaczcie moja buzie i doradzcie!

cześć maju!
po pierwsze proponuję skorzystac z wyszukiwarki, temat przebarwień jest tu "maglowany" bardzo często.
ze swojej strony mogę powiedziec co mi pomogło:
po pierwsze krem z dobrymi stabilnymi filtrami nie tylko na lato ale cały okrągły rok, rezygnacja z opalania (przynajmniej twarzy bo problem bedzie się pogłębiał i usunięcie go bedzie bardzo trudne), spf przynajmniej 60, a nawet wyższe czyli 100, zwróc uwage na kremy SVR, LRP, Biodermy, Vichy.
wybielenie plam, teraz gdy zliża się lato może być kłopotliwe ze względu na promienie słoneczne, większośc skutecznych "odplamiaczy" zawiera kwasy (glikolowy,kojowy, azelainowy) a ich nie powinno się używać latem.
Ja z przebarwieniami borykam się juz 2 lata, obecnie prawie je zwalczyłam, u mnie zadziałał zel D4 Melora Derm oraz Acne Derm - kuracja zalecona przez dermatologa. Trwało to około 7 miesięcy. Zwróc uwagę na żel Lierac z kwasem kojowym, produkty wybielające Neostrata, Unitone 4, i przede wszystkim uzbrój sie w cierpliwość niestety może to potrwać.
A co do naczynek: odplamiacze stosuje się w na skóre przebarwioną, na zdjęciu widać, że naczynka sa rozszerzone na policzkach i nosie, ale tam nie masz przebarwień, więc nie ma obaw że zostaną podrażnione.
pozdrawiam