Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Uciekający pies
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-06, 18:52   #1
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska
Unhappy

Uciekający pies

Mam problem z moim 6 letnim psiakiem chartem angielskim (whippetem). Ktoś kto zna te pieski ten wie że w żaden sposób nie da sie ich dogonić
Mieszkam w domku i kiedyś gdy brama byla otwarta baardzo daleko uciekł, brat go gdzieś znalazł pare ulic dalej. Potem troche podrósł i uczylam go przybywać bez smyczy kolo otwartej bramy, caly czas bylam nad nim pochylona i jak wykonywal jakies nerwowe ruchy to go łapałam i zamykalam bramę i w końcu sie nauczył, gdy widzi otwartą bramę nie zwiewa

Ale nie wiem jak sobie poradzić z tym, że na spacerze nie mogę go nigdzie puścić Jak tylko zdejmę smycz to pies w nogi i do tego daleko sie zapuszcza.. i niestety nie jest puszczany a wiadomo ze te pieski lubią sobie pobiegać..(czasami w wakacje puszczam go na ogrodzonym terenie szkoły choć to zabronione;/). Znacie jakieś sposoby jak naczyć psa żeby sie sluchal na spacerze? Jest on mądrym pieskiem szybko sie uczy, ale gdy jest na dworze bez smyczy ma wszystkich głeboko w d.. i żadne wołania nie pomagają, a przysmaki wtedy też ma gdzieś;p

Ostatnio widziałam odcinek jakiegośprogramu na tvn style o trudnych pieskach i wlasnie bylo o uciekaniu ale przeoczylam moment gdzie byly rady na ten temat. Może ktoś oglądał?

Pomóżcie troszke bo odzyskalam nadzieje, że może będzie mozna z nim wychodzić bez smyczy

Może znacie też jakieś stronki które by mi pomogły..

Edytowane przez Cyska
Czas edycji: 2009-10-06 o 19:14
Cyska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując