Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-08, 09:25   #1547
freyah
Raczkowanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam też masz na swoim koncie dużo eksperymentów.
Ja eksperymentuję, bo jestem stanikomaniaczką i nie znalazłam stanika, który by mnie satysfakcjonował w 100%. Freye leżą ładnie tylko w górce rozmiarowej, poza tym mają jednak za wąskie fiszbiny, właśnie dzisiaj rozgięłam fiszbiny w Arabelce, może będzie lepiej (przy okazji rozprułam kawałek kanalika, bo nie mogłam się dostać do fiszbiny ). Eksperymentowałabym więcej, gdybym miała więcej kasy, a tak to tylko czekam na okazje, ciułam kasę i sprzedaje to co mi nie pasuje, żeby mieć kasę na coś nowego. Teraz przydałby mi się jakiś podomowy, bo w większości szkoda mi chodzić tylko Arabelkę przeznaczyłam na ten cel na razie.

Dziewczyny na balkonetce poradziły, żeby wypruć gumeczkę na krawędzi, nie wiem czy to pomoże, ale może spróbuję.

Byłam dzisiaj w Triumphie i jestem w szoku, bo znalazłam 65tki! widziałam do rozmiaru 65E. Przymierzyłam 65C t-shirt bra całkiem fajny, dość ścisły obwód, miseczka na styk (65D nie było). Przymierzałam też 70B z różnych modeli, jedne były małomiseczkowe inne dużo, ale wszystkie za luźne i w większości bardzo rozciągliwe, dlatego jestem zdziwiona, że ten t-shirt bra był w miarę ścisły.

Ostatnio napaliłam się na Cleo Georga (ewentualnie Brooke), więcie może jak wypadają fiszbiny? jakiej szerokości są w 30C i 30D? jaki rozmiar powinnam wziąć na 68/82-83? czytałam, że George jest ścisły i dużomiseczkowy, więc myślę nad 30C, tylko boję się (po moich ostatnich porażkach z 65C), że fiszbiny będą za wąskie i że miseczka będzie źle leżeć.
Ja mierzyłam oba a wymiary mam podobne: 66/82.

George 28dd leżał źle: marszczył się przy mostku, na granicy materiałów, a dokładniej na tym cieńszym, natomiast dół miałam ładnie wypełniony. Małobiuściasta koleżanka również miała taki efekt.Jak z fiszbinami w george'u to nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, troszkę szersze niż we freyach.

Co do brooke 28dd to była wypełniona, ale mnie trochę spłaszczała w porównaniu z arabelką freyi (mam noir 28dd). Podejrzewam, że dlatego, że fiszbiny są szersze (tu jestem pewna, że są szersze ) i zamiast "wypchnąć" biust do przodu, to go przypłaszczyło. Kształt był ładny, nie powiem, ale widziałam różnicę w biuście w arabelce i brooke.

Acha, w obu obwody są dość rozciągliwe, więc chyba możesz próbować z 28 a nie 30.

Może jeszcze podam co mam dobre uświadomione: Arabelka 28dd, freya jolie 28e, panache cleo robyn 28dd. Z pollyanny 28dd wyrosłam (podaję, bo wydaje mi się, że kiedyś miałaś jakąś polly)
freyah jest offline Zgłoś do moderatora