2006-03-17, 00:12
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wybielanie zębów
Cytat:
Napisane przez AGArtha
Rzuciłam niedawno palenie i chciałabym teraz zaopiekować się moimi zębami. Chodzi mi o to, abyście poradziły mi jakiś dobry i skuteczny środek do wybielania zębów, który mogę kupić w aptece i sama w domku go stosować. Nie chcę korzystać z zabiegu robionego u dentysty,ponieważ jest zbyt kosztowny.
Jesli znacie jakies dobre i wypróbowane środki to prosze o porade.
Dziękuje za wszelkie pomocne posty!
Szukałam w wątkach takiego tematu-niestety albo przeoczyłam albo faktycznie go nie ma. Jeśli jest to przepraszam za nowy.
|
Uważam, że powinnaś zapytać o to swojego dentystę- On wie w jakim stanie są Twoje ząbki i być może coś Ci doradzi, jak o nie dbać, by były znów białe. Pamiętaj, że raczej nie powinno się wybielać zębów na własną rękę, bez konsultacji z dentystą. Niektórzy mają zbyt wrażliwe zęby (czasem aż boli, tak że nie można oddychać przez buzię, tylko nosem- tak miał mój Brat), niektóre środki mają zbyt silne działanie i mogą spowodować szkody.. Poza tym przy wybielaniu nalezy pamiętać, że jeśli ma się w widocznych miejscach wypełnienie, to ono się nie wybieli- trzeba będzie je wymienić na nowe.
Może wystarczy szczotkować zęby kilka razy dziennie oraz nie jeść i nie pić tego, co może barwić zęby? Spytaj dentystę
|
|
|