Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, and U
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-09, 07:57   #538
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Cytat:
Napisane przez daria82 Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim!

Jestem tu nowa Mam do was prośbę, mój chłopak pracuje w Dubaju, mieszka w hotelu gdzies na granicy Dubaju i Abu Dabi i mam możliwość lecieć do niego na dwa do czterch tygodni tylko trochę się boję bo mieli bysmy razem mieszkać bez ślubu, a trochę się o tym naczytałam w internecie i nie wiem czy to bezpieczne. Moglibyście coś doradzić? Duzo ludzi żyje tam na kocią łapę? Co się może zdarzyć jak nas ktoś przyłapie i jaka jest szansa ze ktoś nas przyłapie

Pozdrawiam i z niecierplwością czekam na odpowiedzi
Daria

Witaj Daria

Przede wszystkim na jakiej podstawie przyjedziesz do Emiratów?

Bedziesz miała wizę z biura podróży?

Twój chłopak mieszka w HOTELU, a nie prywatnym mieszkaniu, czy on ma pozwolenie aby ktoś mógł z nim przebywać w tym hotelu? To akurat ważne, bo hotel opłaca mu jego Pracodawca/Sponsor.

Mieszkanie bez ślubu tutaj teoretycznie JEST mozliwie, lecz łaczy się z ryzykiem tym, aby ktoś nie doniósł.

Jeśli będziecie "udawać" małżeństwo, to nikt nie powinien się przyczepić.

W Emiratach wiele osób żyje "na kocią łapę" a zwłaszcza w Dubaju, lecz oczywiście nie obnosi się z tym.

Karą za taki związek dla obcokrajowca - nie muzułmanina - jest deportacja.

Muzułmanie mogą wziąć tzw. szybki ślub w Court.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując