Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pasta cukrowa
Wątek: Pasta cukrowa
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-04-29, 13:30   #103
Marjorie
Raczkowanie

Re: DZIAŁA!!!!!

Witam. Dzisiaj dopiero znalazłam temat o depilacji cukrowej i oczywiście od razu ją wykonałam
Wczesniej uzywałam wosku veet na ciepło a jak go wycofali znalazłam wosk Home Institute. Ale po dzisiejszym zrobieniu depilacji jestem bardzo zadowolona, głównie tym że znalazłam tani sposób na depilację. Wosk nie dośc że kosztował 30-40 zł (i tak niedużo w porównaniu z depilacją u kosmetyczki) to często musiałam go szukać o sklepach, a tak zrobię sobie większa ilość cukrowego i bedę przetrzymywać w słoiczku po starycm wosku i tylko podgrzewać w garnku z wodą.
Faktycznie jak pierwszy raz go zrobiłam to był strasznie gorący i sprawdząjąc trochepoparzyłam sobie palucha, no i jak wystygł to był za twardy do rozsmarowania, więc wlałam trochę wody jeszcze raz zagotowałam i odczekałam az wystygnie i przystapiłam do depilacji. ja mam 2 torebki starych pasków po woskach sklepowch i nadal je używam chociaż trzeba się rozejrzeć za tą fizeliną.
I najważniejsza rzecz: wosk trzeb nakładać nożem jak najcieńszą warstwą, jeżeli nałozy się grubą to wosk przykleja się do pasków. Po cienkim nałożeniu pięknie się odrywa z włoskami, rzezcywiście mniej boi, i nogi sa takie gładkie jak nie byly po wosku sklepowym.
Na pewno trzeba wprawy, jak ktoś zaczyna to niech się nie zraża , po jakimś czasie dojdzie do perfekcji.
Jedyny mankament jest taki że wosk strasznie się lepi, byłam cała klejąca ale coż
Marjorie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując