Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wrastający paznokieć - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-09, 21:59   #436
Effervescing Elephant
Zadomowienie

Dot.: wrastanie paznokci..

hop, hop- chciałam odświeżyć wątek aby ponownie Was się poradzić, moje drogie Panie

tak więc.. w sierpniu, na wakacjach paznokieć ponownie mi się wrósł! bolało paskudnie, więc na początku września zgłosiłam się do chirurga.
pani chirurg czymś mnie tam oblała (jakiś roztwór srebra, czy coś takiego??), że kawałek skóry i paznokietek zabarwiły się na czarno.. kazała przyjść po paru dniach. przyszłam, nic nie bolało już, pazurek mi wycięła i powiedziała, że się zagoi.
wiecie, że jak się pazurek wrasta to skóra koło niego puchnie, tworzy się takie "wybrzuszenie", tak?

i sprawa jest taka, że teraz ten pazurek się już chyba nie wrasta, ale skóra jest spuchnięta no i całkowicie się "rozwaliła"
nie goi się. smaruję póki co maścią ichtiolową.. wg mnie to gojenie już zbyt długo trwa.. i teraz nie wiem, czy ponownie mam się zgłosić do chirurga? czy do lekarza w przychodni? proszę, poradźcie mi. będę wielce wdzięczna.
na wizytę u chirurga trzeba czekać cały dzień a i godziny są bardzo niewygodnie...

proszę o odpowiedzi!
Effervescing Elephant jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując