Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Storczyk (Orchidea) - część II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-10, 21:25   #3496
malenstfo24
Rozeznanie

Dot.: Storczyk (Orchidea) - część II

Zostałam uszczęśliwiona Phalanopisem czy coś tam z biedronki, jako, że jest to mój drugi kwiatek, którego hoduje sama bez pomocy rodzicielki liczę na pomoc próbuje i przedzieram się przez pierwszą część wątku, ale przeczytanie 200stron trochę mi zajmie do tego czasu biedny fiolcio-bo jest fioletowy- może mi paść. Czytam i czytam i....czy wy tak na serio z tą temperaturą? nie mam w mieszkaniu jakiejś grzałki jak w akwarium, żeby mu tak dogadzać
ale żyje szkubany 3tydzień,
zrzucił mi na złość jednego pąka i został podlany 2razy, mocząc swoje ściśnięte korzeniątka w wodzie, nie wiem czy dobrze, ale kupiłam mu niegazowaną krople beskidu, żeby się wzmocnił po masakrze w biedronie ale z tego co piszecie to mu nie trzeba, aż takich luksusów zastanawiam się co z tym obcinaniem, ucinać mu badyla już uschniętego czy pozwalać mu na zakrętasy i wypuszczanie pędów jak chce, w ogóle to czy jak wypuści pęd to znak, że też zakwitnie ile czasu musi upłynąć bym wiedziała, że nie odrodzi się jak Phenix i po pół roku np. nie zadziwi mnie swoim kwiatem skąd wiedzieć, że jest już kaput, finito po kwiatach

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora