2009-10-12, 12:08
|
|
|
Przyczajenie
|
salony manicure/pedicure - myśli zebrane
wiem że były juz takie pytania i wskazówki ale postanowiłam zebrać moje doświadczenia salonowe w jednym poście ( moze komuś to pomoże)
Moje ulubione:
- salon "zadbaj o siebie" na merliniego (cena manicure klasyczny 45 zł. z malowaniem), bardzo w7ysoka jakość usługi, lakier trzyma sie około tygodnia, bardzo miła obsługa, relacja ceny do jakości wysoka, polecam też manicure i pedicure spa (kosmetyki gehwol i lakiery profesjonalne)
- salon O.P.I. przy chłodnej - o cenach nawet nie wspomnę bo zawrotne ale jakośc super, świetnie miejsca na np. wieczór panieński bo jest tak chyba z 10 stanowisk obok siebie, bardzo dobrej jakości lakiery, dośc luksusowo
- salon 22 w Złotych Tarasach - cena znów powalająca ale jakość wspaniała. Lakier ponad 2 tygodnie wytrzymał, wszystko wykonywane frezarkami, świetnej jakości materiały
względnie dobre:
- przetestowałam wiele salonów w Piasecznie i na Ursynowie.
Według mnie warto wspomnieć o:
- "Złota Rybka"- Ursynów - cena około 25-30 PLN z malowaniem dowolnym, lakiery głównie Inglot co mnie zniecheca bo lakiery się słabo trzymają, są 2 Panie jednak nieco agresywna druga delikatna do wyboru, manicure w relacji jakości do ceny to taki sobie ale ładnie nakładają żel, moje paznokcie ich nie lubią ale moja Mama chodzi do nich regularnie i sobie chwali
- "ocean urody" Piaseczno - generalnie manicure bardzo fajny, koszt 40 złotych, lakiery niezłe (peggy sage i jakieś inne mało znane podejrzewam ze profesjonalne), skórki nie odrastały, paznokieć ładnie opiłowany, nie położono mi warstwy zabezpieczającej lakier więc w zasadzie odprysną po 1 dniu
- Yasumi w Piasecznie na Kniaziewicza, cena ze zniżką około 35 złotych bez 40. lakiery Inglot więc słabo ale bardzo profesjonalne przygotowanie paznokcia, ładnie opiłowany, ładnie zrobione skórki, bardzo miła Pani manicurzystka negelranie jak komuś nie przeszkadzają lakiery inglota to polecam.
Cała reszta salonów w Piasecznie to jakośc słaba a cena ponad 35 złotych więc wysoka.
W moim przypadku jednak im drożej tym lepiej się okazuje niestety!
|
|
|