Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-13, 10:49   #971
weegirl
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV

Cytat:
Napisane przez neheszta Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślicie, że przedłużanie sobie włosów metodą clip in jest szkodliwe?

Tzn nie chodzi mi o to by codziennie je nosić, ale raczej tak raz na jakiś czas Okazyjnie
Np raz dwa razy w tygodniu
Nie zaszkodzi to na pewno włosom, chyba, że Ci strasznie wypadają. Jeśli nie, to takie obciążenie porównywalne jest ze zrobieniem wysokiego kucyka.♠

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość

Ja też miałam Latte i byłam mega zadowolona (piękny zapach i piękne włoski ), za to ten do suchych praktycznie na mnie nie działał (miałam 3 saszetki)
A ja akurat byłam bardziej zadowolona z tego do zniszczonych, niż z Latte (miałam saszetki, żeby je przetestować w wakacje). Po Latte zupełnie nie widziałam efektów.♠

Cytat:
Napisane przez adorably Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja tak sobie właśnie siedzę i dumam. mam rude włosy, a właściwie to jest to taki rudy blond (naturalny kolor). moje włosy nie są w najlepszej kondycji, ale wracają do pionu i jestem nawet z nich zadowolona. korci mnie żeby się rozjaśnić do jasnego blondu, coś takiego jak miała Marilyn wiem,że rozjaśnianie to zabójstwo dla włosów, ale jeśli naprawdę bym o nie dbała, olejowała je, myślicie,że by wyglądały na w miarę zadbane? hmm... pozostaje jeszcze problem fryzjera, który by mi coś takiego zrobił. boję się żółtego koloru na głowie
Hmm... ja bym najpierw zrobiła wywiad środowiskowy i popytała fryzjerów, czy coś takiego jest możliwe na Twoich włosach bez użycia rozjaśniacza. Jeśli chodzi Ci o platynę a la Marilyn to faktycznie bez rozjaśniacza się nie obejdzie. A ja wiem z doświadczenia, że rozjaśniacz jest jedną z najgorszych rzeczy, jakie możemy zafundować włosom.

A co do żółci... moja fryzjerka na początku zrobiła mi raz żółte odrosty, ale jak do niej poszłam miesiąc później i pokazałam efekt, mogła już wyciągnąć z tego wnioski i zmieszała inne odcienie farby i już było ok Z farbowaniem włosów jest tak, że czasami fryzjer musi, niestety, sprawdzić na włosach klientki, jaki będzie efekt po nałożeniu farby. Jednak to jest dużo trudniejsze, niż farbowanie na ciemne kolory.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora