2009-10-13, 10:49
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV
Cytat:
Napisane przez neheszta
Dziewczyny myślicie, że przedłużanie sobie włosów metodą clip in jest szkodliwe?
Tzn nie chodzi mi o to by codziennie je nosić, ale raczej tak raz na jakiś czas  Okazyjnie
Np raz dwa razy w tygodniu
|
Nie zaszkodzi to na pewno włosom, chyba, że Ci strasznie wypadają. Jeśli nie, to takie obciążenie porównywalne jest ze zrobieniem wysokiego kucyka.♠
Cytat:
Napisane przez viki1988
Ja też miałam Latte i byłam mega zadowolona (piękny zapach i piękne włoski  ), za to ten do suchych praktycznie na mnie nie działał (miałam 3 saszetki)
|
A ja akurat byłam bardziej zadowolona z tego do zniszczonych, niż z Latte (miałam saszetki, żeby je przetestować w wakacje). Po Latte zupełnie nie widziałam efektów.♠
Cytat:
Napisane przez adorably
dziewczyny a ja tak sobie właśnie siedzę i dumam. mam rude włosy, a właściwie to jest to taki rudy blond (naturalny kolor). moje włosy nie są w najlepszej kondycji, ale wracają do pionu i jestem nawet z nich zadowolona. korci mnie żeby się rozjaśnić do jasnego blondu, coś takiego jak miała Marilyn  wiem,że rozjaśnianie to zabójstwo dla włosów, ale jeśli naprawdę bym o nie dbała, olejowała je, myślicie,że by wyglądały na w miarę zadbane? hmm... pozostaje jeszcze problem fryzjera, który by mi coś takiego zrobił. boję się żółtego koloru na głowie 
|
Hmm... ja bym najpierw zrobiła wywiad środowiskowy i popytała fryzjerów, czy coś takiego jest możliwe na Twoich włosach bez użycia rozjaśniacza. Jeśli chodzi Ci o platynę a la Marilyn to faktycznie bez rozjaśniacza się nie obejdzie. A ja wiem z doświadczenia, że rozjaśniacz jest jedną z najgorszych rzeczy, jakie możemy zafundować włosom.
A co do żółci... moja fryzjerka na początku zrobiła mi raz żółte odrosty, ale jak do niej poszłam miesiąc później i pokazałam efekt, mogła już wyciągnąć z tego wnioski i zmieszała inne odcienie farby i już było ok Z farbowaniem włosów jest tak, że czasami fryzjer musi, niestety, sprawdzić na włosach klientki, jaki będzie efekt po nałożeniu farby. Jednak to jest dużo trudniejsze, niż farbowanie na ciemne kolory.
|
|
|