2009-10-14, 08:06
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dieta po diecie...
Cytat:
Napisane przez echme
Witam Was dziewczyny!
Piszę bo mam problem... Przeczytałam właśnie temat o kompulsach. To niestety topic dla mnie 
Ale zacznę od początku.
W wakacje postanowiłam schudnąć. Szybko. Zrobiłam sobie dietę 600 kcal dziennie. Schudłam strasznie w ciągu 10 dni bez żadnych ćwiczeń. Byłam dumna z siebie i bardzo zadowolona ze swojego wyglądu. Ale niestety skończyło się, rzuciłam się na jedzenie. Mówiłam sobie - jeden dzień obżarstwa nic nie zmieni. Niestety to nie był tylko 1 dzień tylko z 4 dni. I przytyłam jeszcze więcej. Moje próby z dietą 600 kcal powtarzały się już wiele razy. Chudłam, a potem rzucałam się na jedzenie. Ostatnio znowu spróbowałam tej diety. I nie chudnę nic. Jestem gruba i załamana, bo kompulsy mnie dopadają prawie codziennie...
Ale pomyślałam sobie dzisiaj - czy gdybym sobie zrobiła dietę 1000 kcal + ćwiczenia, to czy schudnę? Boję się, że po tych dietach 600 kcal już nic nie schudnę... Wierzę, że złoty środek jest w ćwiczeniach, a 1000 kcal pozwoli mi nie rzucić się na jedzenie. Co myślicie, dziewczyny?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
|

dietą 600 kalorii zupełnie rozwaliłaś sobie metabolizm 
Podstawowy błąd - po takiej diecie ile byś nie jadła nawet dieta 1400 kcal będzie powodować tycie
Radziłabym na razie stosować dietę 1600 kcal - żeby wyregulować metabolzim i do tego codziennie ćwiczenia!!min. 30 min.
Dopiero potem możesz odjąć te 200 kcal, do tego ruch, ruch! Najlepsza dieta to MŻ-WR
Nigdy więcej nie stosuj głodówek 
1000 kcal jest niedozwolona bo powoduje właśnie rozregulowanie metabolzimu i efekt jojo! Metabolzim powinnaś regulować ćwiczeniami a nie rozwalać głodówkami
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------
Cytat:
Napisane przez echme
Moje zapotrzebowanie to mniej więcej 1600 kcal. Czy jedząc 1400 schudnę? Bo wydaje mi się to trochę mało prawdopodobne... Chociaż po tym jak się obżerałam tyle czasu to 1400 wydaje się malutko...
|
jak wyżej
Edytowane przez Agna
Czas edycji: 2009-10-14 o 08:04
|
|
|