Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Poszukujemy chętnych do zamówienia butów -PRZECZYTAJ PIERWSZY POST!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-14, 10:22   #1
Ćwirka
ćwir ćwir

Poszukujemy chętnych do zamówienia butów -PRZECZYTAJ PIERWSZY POST!!!

Cześć

Ten wątek jest częścią modowego podforum wspólnych zakupów, ale pozwoliłam sobie założyć wątek tutaj,za zgodą moderatorek mody, bo na modę zagląda więcej osób niż na zamówienia. Jest taka sprawa....

Wizażanki znalazły hurtownię obuwia, która sprzedaje tylko i wyłącznie ilości hurtowe. Nie ma opcji zamawiać pojedynczych modeli, bo kartony są popakowane pełną rozmiarówką, tłumaczą to, że to jest na takiej samej zasadzie jakby ktoś chciał w normalnym sklepie kupić jednego buta- mają zdekompletowany karton i nie ma opcji wziąć luźnych par.

W kartonie są:

1 para rozmiar 36 i 1 para rozmiar 41.
2 pary w rozmiarze 37 i 2 w rozmiarze 40.
3 pary w rozmiarze 38 i 3 pary w rozmiarze 39.

Nie ma odpowiedzi na pytanie "jak jest z rozmiarówką?". Buty, które są w ofercie są różnych firm, jedno 38 może być normalne, inne być wielkie jak 41. Nie wiemy dopóki nie zamówimy danego modelu. Podobnie jest z pytaniem jaka jest wysokość obcasa/ kotuny / cholewki. Nie wiemy z czego są zrobione i co to za materiał. Nie pytajcie o to!! Hurtownia nie ma tych butów ficzycznie, zamawiają dopiero jak ktoś złoży u nich zamówienie, więc też nie mają możliwości obejrzenia buta na żywo, dysponują tylko zdjęciami!

Zamówienie robiłabym ja, musi zrobić osoba, która ma nip i regon, pożyczam od taty Koszt butów jdostępny tylko na telefon, nigdzie na stronie go nie znajdziecie. Ceny podają netto, trzeba doliczyć VAT.
Koszty wysyłki- 10zł od jednego kartonu, czyli 0.83zł od pary.

Na tym wątku obowiązują zasady podforum zbiorowych zamówień- zamówienie może zorganizować może TYLKO i WYŁĄCZNIE organizatorka z listy.

Lista dostępna tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=274150

BARDZO WAŻNE!!!!!
Zanim napiszesz coś w tym wątku przeczytaj kilka zasad:

Nie wybieraj butów z oferty hurtowni i nie pisz, że je chcesz i że jesteś chętna na rozmiar X. W ten sposób na wątku robi się bałagan i jest on nieczytelny. Każdy post typu "Jakby ktoś robił te buty to ja jestem chętna"/ "Może ktoś się skusi na te"/ "Szukamy organiztorki na te"- będzie karany za ignorowanie poleceń moderatora.

Propozycje takie można składać w wątku na podforum zamówień:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...1#post15098891

Zamówienie odbywa się w ten sposób, że organizatorka z listy wybiera buty, które chce zamówić- może to zrobić tylko i wyłącznie ona, bo nikt spoza organizatorek dopuszczonych do organizowania nie zrobi zamówienia. A logiczne jest, że organiztorka robi zamówienie na buty, które jej się podobają i które ona chce- nikt nie będzie robił zamówienia na karton, z którego nic nie bierze dla siebie i potem rozsyłał 12 pudeł.

Tak więc jedna, prosta zasada: organizatorka daje znak, że chce zamówić takie a takie buty, wtedy można zacząć się dopisywać. Organiztorka wybiera kolor w jakim będzie pisane wszystko co dotyczy zamówienia i w tylko w takim wolno pisać (jest tak dlatego, że są organizowane różne zamówienia jednocześnie i jest bałagan), nie na czarno. Nie wolno robić propozycji na własną rękę, bo jest to mylące dla innych osób, które widząc jakiś model wklejony przez kogoś, kto złamał powyższe zasady, dopisują się do nieistniejącego zamówienia.

Poza tym:
1. Na wątku obowiązuje zasada "kto pierwszy ten lepszy".
2. Nie ma dopisywania się na zasadzie "wstępnie jestem chętna"/"zastanowię się do jutra"- albo chcesz buty i się zapisujesz albo nie, a jak nie jesteś pewna to najpierw się zastanów, a dopiero potem zaklepuj. Tutaj z jednej pary ktoś wyleci i sypie się całe zamówienie, bo trzeba szukać od nowa.
3. Nie jest dopuszczalne przechodzenie z jednego zamówienia do drugiego, bo w drugim są ładniejsze buty- jeśli już raz się zapisałaś- nie psuj Dziewczynom listy. Jeśli tak postąpisz- wylatujesz z zamówienia i już do żadnego nie dołączysz.
4. Nie off topuj! Wątek służy do zaklepywania rozmiarów. Nie pyaj ile buty kosztują- przejrzyj ostatnie posty organiztorki- jeśli ma tą informację- na pewno ją już napisała.

Dlatego dobrze przemyślcie swoje kandydatury, jeśli chcecie się zapisać.

Edytowane przez Ćwirka
Czas edycji: 2010-01-31 o 15:29
Ćwirka jest offline Zgłoś do moderatora