2009-10-15, 08:27
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dziennik regeneracji naturalnych loków i fal
no i na fale przyszła pora 
według Fia's hairtyping system mój typ włosów to
2b, ii, fine - chociaż pewności to ja nie mam 
co do pielęgnacji - bywa z tym różnie ale generalnie moje pielęgnacyjne KWC, to:
olej kokosowy, maska gloria, young różowy, seboradin balsam regenerujący, odżywki ziai. 
stylizacyjnym KWC jest u mnie najtańszy żel z rossmana bodajże professional, w różowym opakowaniu
moje włosy za to bardzo nie lubią paru wizażowych perełek takich jak - balsamy mrs potters, żel aloesowy paloma, balsam nivea, olej rycynowy. 
włosów staram się nie suszyć (chociaż po suszarce mam większy skręt ), a jeśli już to koniecznie podeschnięte i z użyciem dyfuzora.
zdjęcia - pierwsze to styczeń tego roku - moje początki bez prostownicy.
jak widać za fajnie to nie wyglądało.
drugie zdjęcia to jakoś po miesiącu pielęgnacji. widać,że było już lepiej ale ciągle nie za dobrze 
trzecie,czwarte i piąte to stan mniej więcej aktualny. włosy były już dosyć sporo skrócone, po dekoloryzacji, suszone suszarką.
aktualnych zdjęć niestety nie mam, ale w sumie - nie zmieniły się za dużo.
są troche mocniej pocieniowane, nie farbowane od lipca09 (zapuszczam naturalki ), raczej nie suszone i bez żelu, także skręt jest troszke słabszy/grubszy. jak tylko będę miała aktualne zdjęcia to na pewno wrzuce.
no i tak już kończąc chciałabym dodać,że włosy myje codziennie (bo się przetłuszczają) a moim celem są taaaaaaaaaaaaakieeee długie włosy najlepiej w naturalnym kolorze
|
|
|