2009-10-15, 16:18
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?
Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja
ja miałam zabieg 23.12.2008 ,wiec juz trochę czasu minęło...
Powinno byc lżej ,ale niestety nie jest ,jedyna roznica polega na tym,ze mowie o tym spokojnie i nie płacze już tyle. Pogodzić z tym się nie da, nauczyłam sie po prostu z tym żyć.
I mimo wszytsko jestem szczesliwa ,chociaz do pelni szczescia wlasnie tego jednego brakuje...
Po zabiegu dostałam antybiotyk dozylnie i pozniej jeszcze do brania w domu. 2 dni po zabiegu zaczelam gorączkować,ale udalo sie zbic temperaturę i szytsko było ok. Moj gin kazał mi poczekac 2-3 prawidłowe cykle. Ja byłam gotowa próbowac od razu. z roznych przyczyn (glownie materialnych) musielismy przesunac starania. Z resztą moj organizm tez nie zareagował jak trzeba, pierwsze cykle były bardzo długie po 50 dni ,teraz juz sa w miarę normalne, po ok 30 dni.Z perspektywy czasu widzę,że to czekanie wyszło mi to na dobre. Otrząsnęłam się troszkę, poukładałma to sobie na tyle ile można ,przezyłam swoja załobę.
Planujemy zacząć starania od stycznia. I mam nadzieje,że sie uda, bo nie wiem czy mam tyle siły ,żeby przejsc to drugi raz.
Cos jeszcze,co było dla mnie wtedy bardzo ważne :cudowna opieka w szpitalu, ciepłe i zyczliwe pielegniarki i kompetentny,taktowny lekarz.
|
ja mam oczy tak spuchniete, ze ledwo widze. Moj TZ mowi do mnie moja chineczko. Wszystko jest jeszcze bardzo swieze i potrzebuje czasu zeby sie otrzasnac. Nie wiem, czy od razu uda mi sie zajsc w ciaze, dlatego chce probowac juz w grudniu. Ja rowniez trafilam na fajne pielegniarki i co bylo dla mnie wazne, byl przy mnie moj gin, poniewaz pracuje rowniez w szpitalu i wlasnie on wykonywal zabieg. Stokrotko, mam nadzieje ze spotkamy sie na mamusiach wrzesniowo-pazdziernikowych. Bierz kwas foliowy!! Ja zamierzam zrobic badania na cytomegalie, chlamydie i jeszcze raz toxoplazmoze. Robisz wykresy cyklu?
|
|
|