2009-10-15, 19:24
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie tabletki bierzecie (witaminy itp ) ?
Cytat:
Napisane przez anestet-ka
łłoo jezu, zanim się zorientowałam, że to mój własny post, to też pomyślałam, że jakaś wariatka :O
To już za mną, opamiętałam się, póki wątroba jeszcze cała i zdrowa, na szczęście.
|

No naprawdę, nie powiem, wzbudziłaś mój "podziw", zwłaszcza jak sobie wyobraziłam ten stos 13 tabletek.
I taka ciekawostka z artykułu, do którego link wkleiłam w poprzednim poście:
Na przykład w reklamowanym obecnie specyfiku na przeziębienie -oscillococcinum - substancję wyjściową, czyli ekstrakt z wątroby i serca dzikiej kaczki, rozcieńcza się tak bardzo, że szansa trafienia na jedną „aktywną terapeutycznie kaczą molekułę“ wynosi 1:10 400. - Oznacza to, że z punktu widzenia ściśle chemicznego większość produktów homeopatycznych nie zawiera substancji, która jest wymieniona w ich składzie - mówi dr Radziwiłł.
Jak w 1997 podał Dan McGraw na łamach „U. S. News & World“, z jednej dzikiej kaczki można zrobić oscillococcinum za ok. 20 milionów dolarów.
Naprawdę, nie róbmy z siebie frajerów, nie dajmy cwaniakom zarabiać na swojej naiwności.
Cytat:
Napisane przez motylek1007
Nawet jak w srodku są kacze odchody a mnie to stawia na nogi, to bede to kupować
|
Jak tam wolisz. Skoro zapewne zwykły cukier czy co tam w tej tabletce jest, bo na pewno nie żaden lek, Cię stawia na nogi. Pozazdrościć.
Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2009-10-15 o 19:26
|
|
|