Wtajemniczenie
|
Dot.: Ból kręgosłupa lędźwiowego!
Zazdroszczę Ci dzieci, bo w sumie masz dla kogo żyć. Ja zaczęłam sój pierwszy cykl starań i buch choroba Śmieje się,że chyba za ostro
Ty suniesz noge czy nie możesz podnieść jak Cie łapie ból? jaki robisz ćwiczenia na ból? JA mam jakiś dziwny zestaw na wzmocnienie mięsni.
Mi pomaga w bóly leznie na lecach z wałkiem pod częścia ledźiowa. Nogi mam zgiete podniesione do góry i oparte o coś. Wygląda to jakbym siedziała
Dzisiaj miałam z mężem kłotnie a potem spokojną rozmowę. Wiem z czego wynikały nasze problemy..... Po prostu on inaczej był wychowany. On był wiecznie zdany na siebie.Moja teściowa nawet mi nie pomogła, moja mam w szpitalu, jeżdziłam chora i pomagałam się mamie umyć - zero pomocy ze strony rodziny mojego męża. Nie będę tu dalej rozpisywac, bo ich zachowanie mnie bardzo zabolało...
Najwięcej mi ostatnio pomogli...obcy ludzie [/QUOTE]
u mnie z bólem to jest tak,ze ból zaczyna się w odcinku ledzwiowo-krzyżowym na prawej stronie bardziej i promieniuje do prawej nogi,jest dzień,że boli az do łydki a jest tak,że w udzie albo na srodku kręgosłupa.mi lekarz tłumaczyłó,że jesli ból bedzie na srodku kręgosłupa to jest sukces,nie mogę pozwolic aby schodził niżej do nogi bo wtedy nerwy sa uciskane i komórki niedotleniane,rozumiesz,p rzy dłuzszym ucisku może dojśc do porażenia nerwów co prowdzi do inwalidztwa.ja na poczatku tez tak spałam jak ty,owijałam sie kocem wokól pasa,albo pod plecy wałeczek i tak spałam,ale już od dłuższego czasu moge spac jedynie na plecach albo lewym boku z noga zgiętą.mój ból objawia sie strasznym bólem ,to tak jakby cały czas bolał ząb a do tego dostaje ataki takie silniejsze,nogę rwie,cała dretwieje,nie mogę sie ruszyc,kroka zrobic,ale cwicze mackenziego i on pomaga mi przesunąc ten dysk trochę i ból się zmniejsza,przesuwam miednice w lewo i robię przeprosty,odginam sie do góry,podnosze na rekach tak jak pompki Ale to każdy ma swoje cwiczenia,jednemu to pomaga innemu drugie itp.
Super,że porozmawiałas z meżem,niekiedy wynosimy z domu pewne zachowania,ale nigdy nie jest zapóźno na nowe,mam nadzieje,że twój maz bedzie Ci pomagał i wspierał.A jak sie czujesz obecnie? Ja chodzę na rehabilitację,bo ostatnio noce sa okropne dla mnie,wilgoc straszna a to niekorzystnie wpływa na mnie.
Zdrówka Kochana
Cytat:
Napisane przez asiastarzecka
witam.wlasnie odebralam wyniki MR czy moze mi ktos je prosciej wyjasnic i opisac co mnie moze czekac.Kregoslup ledzwiowy o zachowanej lardozie.Krazek miedzykregowy L5-S1 o obnizonej wysokosci.Na poziomie krazka L5-S1 widoczny kregozmyk 1-szego stopnia z przemieszczeniem trzonu kregowego L5 o 5 cm.do przodu w stosunku do trzonu kregu S1.Pseudowypuklina krazka na tym poziomie zweza znieksztalcone przez kregozmyk otwory miedzykregowe z cechami znacznego ucisku korzeni nerwowych.Na poziomie krazka miedzykregowego L5-L5 niewielka wypuklina krazka modelujacego posrodkowo worek oponowy.Pozostale krazki miedzykregowe ledzwiowego odcinka kregoslupa bez zmian.W kanale kregowym na poziomie kosci krzyzowej torbiele poszerzajace zachylki boczne o srednicy 20 mm po stronie lewej ,22 mm po stronie prawej.sygnal ze stazka koncowego rdzenia prawidlowy.bardzo dziekuje za odpowiedzi
|
Nie chciałabym tutaj Ci nic na zapas pisac,bo najlepiej to wyjasni Ci lekarz co wynika z opisu,mam nadzieje,że trafisz na dobrego lekarza,który poswieci tobie czas i wytłumaczy co i jak.Opis brzmi poważnie,ale nie ma sie co martwic na zapas,najważniejsze to byc dobrej mysli,choc może byc ciężko,ja sama ze swojego opisu byłam zielona i nawet niewyobrażałam sobie,że tak to będzie,trzymam kciuki za ciebie,nie martw sie Odezwij sie,jak juz sie dowiesz czegoś wiecej.A masz obecnie jakies dolegliwości bólowe?Pozdrawiam