Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Być konsultantką... Avon, Oriflame...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-15, 22:10   #260
ola_gie
Zakorzenienie

Dot.: Być konsultantką... Avon, Oriflame...

proszę bardzo

1. Opłaty
do każdego pierwszego zamówienia w danym katalogu doliczane jest 2 zł, za które dostajesz 3 następne katalogi, cennik, biuletyn klubowy oraz druczek zamówienia. jeśli są jakieś dodatkowe akcje rekrutacyjne to chyba jedna ulotka na ten temat też jest gratis. jeśli wchodzi jakaś ekstra nowość to też dostajesz próbkę za darmo.
dopóki nie zamówisz w danym katalogu produktów za 100 PP to za każde zamówienie płacisz 5 zł (tzw. opłata detaliczna) - ale nie jest trudno zrobić te 100 PP, najlepiej pierwsze zamówienie zebrać większe, żeby nie musieć płacić, a potem możesz zamawiać nawet po jednej rzeczy inaczej ma się sprawa jeśli chodzi o tzn Biura Regionalne - są to placówki prowadzone przez konsultantów (zwykle dyrektorów), gdzie można odebrać zamówienie, kupić katalogi, wypróbować nowości i są miejscem spotkań konsultantów, jednak nie mają statusu filii, tzn nie ma tam kasy, gdzie można płacić faktury. Jeśli zamawiasz na biuro regionalne, to za każde zamówienie poniżej 100PP (nawet jeśli w danym katalogu już zrobiłaś) wiąże się z opłatą wysyłkową 10zł, a ponadto musisz zamówić jeden produkt z listy na dany katalog. produkty te są dość uniwersalne i w atrakcyjnych cenach, jeśli Ci jednak nie pasuje żaden, możesz wybrać opłatę 8 zł. Konsultantki często kupują też te produkty nawet jak mają 100 PP, ale jest to możliwe tylko w biurze regionalnym. Tak więc jeśli masz w pobliżu tylko biuro to chcąc uniknąć opłat musisz zdyscyplinować klientki i składać mniej zamówień, ale większych, a nie kilka drobniejszych.
Poza tym sama kupujesz katalogi, próbki, etc. Jest jeszcze coś takiego, że jeden egzemplarz przychodzi pocztą do domu, ale sama jestem dopiero od września w Ori i dostałam póki co tylko jeden katalog tą drogą i nie wiem, od czego to zależy :P

2. nie ma takich limitów, możesz nawet nie zamawiać nic jednak opłaca się robić większe zamówienia z uwagi na brak opłat, premie itp przy okazji zarabiasz

3. sama się zastanawiam najlepiej z polecenia. zawsze możesz też zaczepić sąsiadkę, dogadać się z fryzjerem i zostawić na stoliczku z prasą katalogi i kontakt do siebie (planuję tak zrobić ) itp.

4. jestem w klasie maturalnej i na razie daję radę to od Ciebie zależy, ile poświęcisz czasu na pracę. warto czasem coś doczytać w internecie (fora, opinie o kosmetykach, porady). zależy też jak daleko masz do filii czy biura, bo trzeba odbierać paczki (możesz też zażyczyć sobie dostawę kurierem do domu - zamówienie powyżej 100 PP, ale wtedy chyba trzeba od razu zapłacić). warto się też wybrać na szkolenia, ale są organizowane na tyle często, że na pewno dasz radę pogodzić to ze swoimi planami

chyba tyle na początek Ci wystarczy

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując