Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak powiedzieć komuś, że śmierdzi?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-17, 11:58   #1
kukis
Zadomowienie

Jak powiedzieć komuś, że śmierdzi?

Dziewczyny... Proszę o pomoc. Mam znajomą, jeszcze z podstawówki - w tym okresie przyjaźniłyśmy się, no ale wiadomo, potem każdy poszedł w swoją stronę, ale czasem się spotykamy. W podstawówce jeszcze się nie pociła, więc i problemu nie było. W gimnazjum się z nią praktycznie nie spotykałam, więc też nie było problemu. Jednak kiedy zaczęłam szkołę średnią, to zgadałyśmy się na gadu i postanowiłyśmy spotkać się po latach.
No cóż... spotkanie się udało, powspominałyśmy, pośmiałyśmy się i wszystko by bylo dobrze, gdyby nie to, że ona strasznie... śmierdziała.
Śmierdziała potem i to tak mocno, że nie mogłam za blisko niej siedzieć, bo mnie mdliło, więc zaproponowałam pójść do kawiarni(żebyśmy siadły naprzeciwko siebie). Sądząc po wzrokach ludzi oni też to czuli...

Potem jeszcze kilka razy się spotkałyśmy, bo myślalam, ze to jednorazowe - ale nie, za każdym razem było tak samo.

I tutaj moje pytanie: jak powiedzieć deliktanie, nie obrażając nikogo, że śmierdzi? Jak to zrobić, zeby nie było jej przykro? No bo głupio mi tak bylo powiedzieć: ej, śmierdzisz
Zostaw Małą, zostaw proszę cię,
Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie...

kukis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując