Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rocznik 1995 - część III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-17, 14:53   #255
solaola
Zakorzenienie

Dot.: Rocznik 1995 - część III

Cytat:
Napisane przez Clevleen Pokaż wiadomość
Ola, dzięki
Dziewczyny, jak już pokazujemy swoją twórczość to ja Wam wstawię moją recenzję ostatnio opublikowana w gazetce szkolnej

Ta książka wpadła w moje macki, gdy przeglądałam nowości w bibliotece. Znane nazwisko, kolorowa okładka – byłam przygotowana na lekką lekturę na wolne popołudnie. Okazało się jednak, że nie jest to kolejna komedia romantyczna, w jakich się specjalizuje Katarzyna Grochola, lecz książka o naprawdę poważnej tematyce. Ku mojemu zdziwieniu okazała się ona wspaniałą powieścią obyczajową, pełną najróżniejszych problemów dotykających człowieka w XXI w. Jednym z ważniejszych wątków jest poważna choroba jednej z głównych bohaterek. Ma ona ośmioro zaufanych przyjaciół, pieniądze, mieszkanie. Nikt nie wie o tym, że dziewczyna jest chora na raka, a uratować może ją tylko a operacja. Cały czas zachowuje pozory, jest mistrzynią ciętej riposty, patrzy w przyszłość z optymizmem. Nic, zupełnie nic, nie wskazuje na jej chorobę.
W miarę rozwoju akcji poznajemy problemy wszystkich bohaterów, odkrywamy kawałek po kawałku tajemnicę Buby, poznajemy różne oblicza miłości.
„Osobowość ćmy” to, jak już wcześniej wspomniałam, świetna powieść obyczajowa z elementami powieści psychologicznej. Zmusza nas do głębszych przemyśleń nad sensem naszego życia, nad tym, co do tej pory zrobiliśmy, i co możemy zrobić. Serdecznie polecam.

Nie ma za co Masz bardzo fajny styl Przeczytałam jednym tchem i mam ochotę przeczytać tę książkę

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora