2009-10-18, 01:20
|
#57
|
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2009-04
Lokalizacja: Londyn
Wiadomości: 700
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
Wlasnie sworzylam wlasnorecznie! Caly czas mam problem z tym, ze mieso z piersi z kurczaka po upieczeniu lub ugotowaniu jest suche i doslownie staje mi w gardle. Wiec albo go wyrzucam i znowu jem rybe, albo jem mieso i zalewam woda, zeby sie przykleilo do gardla i nie udusilo mnie Ale znalazlam fajne rozwiazanie.
Zapiekanka z kurczaka (P)
Produkty:
- Piers z kurczaka - moze byc swieza lub juz ugotowana/upieczona z dnia poprzedniego, pozostala z wielkiej porcji itp. jak komu pasuje (mi pasowala pozostala)
- Cebulka zielona
- Pieprz, odrobinka soli, papryka slodka
Ciasto:
- 2 jajka
- 1 lyzka maki sojowej
- 2 lyzki otrebow owsianych
- 2 lyzki jogurtu naturalnego 0%
- 1/2 lyzeczki sody oczyszczonej
- Mieso kroimy drobno, wrzucamy do naczynia zaroodpornego lub garnka (w przypadku piekarnikow itp), sypiemy na wyczucie przyprawy, dodajemy posiekana cebulke i mieszamy.
- Ciasto - wrzucilam wszystko naraz do 0,5 l kubka i pomiksowalam mikserem chwileczke.
- Gotowym ciastem zalewamy, przykrywamy pokrywka i do piekarnika na
170 stopni na jakies 20 - 30 minut (mozna nizsza temp. i poczekac dluzej.
Wazne, zeby wszystko ladnie sie scielo w srodku.
- Mozna podawac z sosem jogurtowo czosnkowym, lub samym jogurtem, albo solo, jak komu pasuje
Jesli przygotowujemy z miesa surowego tez trzeba bedzie dluzej potrzymac w piekarniku). Nie mam pojecia ile potrzeba by bylo czasu w mikrofali - tu byc moze wiolqn bedzie mogla powiedziec jako specjalistka od gotowania w mikro.
__________________
80kg 29 IX 2009 -67.4 kg 23 lI 2010
I od nowa 75,3- 74,6 - 73,7- 72,8- 71,9-71,2 - i znowu 74,1 i tak do usmiechnietej smierci... Cel 62 kg
Edytowane przez lanka
Czas edycji: 2010-03-10 o 16:22
|
|
|