Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - nie wiem co robić?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-18, 16:49   #8
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: nie wiem co robić?

Cytat:
Napisane przez guess17 Pokaż wiadomość
Mój problem dla nie ktorych tutaj może wydać się blachy, ale dla mnie to jest wręcz męczarnia... zawsze bylam grzeczna, rodzice nigdy nie mieli ze mna problemów, jak chcieli tak było... no ale mając 20 lat na karku to chyba lekka przesada bym musiała prosic o pozwolenia na prawie każde wyjście... zdarzyło się może kilka razy bym po prostu wyszła mowiąc o której będę i koniec... tak ja teraz chce pojechać ze znajomymi na sylwestra, pytałam już chyba miesiąc temu czy mogę do dziś dnia nie wiem czy daja na to zgode (mówie że znajomi juz po rezerwowali i w ogóle) to powiedzieli że też sobie moge zarezerwować najwyżej nie pojade... ale kto wroci mi zaliczke? w ogóle ich to nie obchodzi... Chciałabym powiedzieć po prostu jade tu i tu, z tym i z tym, będe wtedy i wtedy... ale nie potrafie, chyba się boje reakcji... tylko że ta sytuacja mnie zaczyna męczyć, ile można... Na każdy moj argument że nie mam 15 a mam prawie 20 i żeby zaczęli mnie traktować poważnie a nie jak dziecko, to mi odpowiadają że nie jestem jak inni i do póki mieszkam z nimi będę robić jak oni chcą...

Ogółem rzecz boirąc nie mam siły, wystarczy że wróce ze szkoły wieczorem to juz problem że się nie ucze i problem w domu przez około 2 tygodnie....
Cytat:
Napisane przez guess17 Pokaż wiadomość
wiem, że powinnam robić co chce(albo przynajmniej nie pytać tak o wszystko) mając lat 20... ale ile razy bylo coś takiego wypowiadane z moje strony, to kończyło się to jednym... " jak się wyprowadzisz to rób co chcesz ale teraz NIE" i tak w kółko....
Może powinnaś skorzystać z rady rodziców? wyprowadź się i rób, co chcesz.
Dopóki się uczysz i jesteś na utrzymaniu rodziców wypadałoby liczyć się z ich zdaniem, bo sam fakt, że się ma 20 lat nie czyni człowieka dorosłym.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując