Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - single cooking ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-22, 04:45   #6
alkaxy
biegam dla Zabawy

Dot.: single cooking ;)

Cytat:
Napisane przez helvete1 Pokaż wiadomość
Witajcie mam mały problem, jako że przez ostatnie 4 lata przyzwyczaiłam się do gotowania i zakupów dla dwojga, a sprawy się troche pozmieniały, jakoś nie umiem się przestawić na singielkę w kuchni nie stać mnie żeby codziennie jadać na mieście, jest może jakaś wizażanka, która miała podobny problem? może macie jakieś sprawdzone przepisy wyliczone na jedną niezbyt żarłoczną osobę? i co tu zrobić żeby w ogóle zmobilizować się do gotowania tylko dla jednej osoby pomóżcie
Szczerze? Faktycznie mało opłaca się gotować dla jednej osoby.
U mnie kończy się to często albo kanapkami albo obiadem gotowanym na 2 dni.
Nawet z głupim ryżem jest problem, bo całej torebki na raz nie zjem, tak samo z sałatą.
Można się przerzucić na obiady jednogarnkowe - tzn. - warzywa plus mięso robisz razem, można też leczo zrobić.
A i jeszcze mój ulubiony patent, w sumie nie tylko dla singielek- jak już wstawiam piekarnik i babram się z jakimiś zrazikami czy dewolajami, to robię dużo - 6-7 porcji, z czego większość zamrażam. Później wystarczy rano wyjąć, a się rozmrozi do obiadu.Do tego codziennie inna surówka, raz ryż , raz ziemniaki i niby codziennie jem coś innego
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując