2009-10-23, 11:07
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009
Cytat:
Napisane przez anuulaa
Ja dalej szukam pracy i już mnie dobija to mieszkanie z teściami  siedzenie samej w pokoju jak mąż jest w pracy 
|
Aniu ja też tak siedziałam i czekałam na Tż-ta jak jeszcze nie mieszkaliśmy razem, on wychodził i szedł na 12 h do pracy, a ja siedziałam jak kołek przed tv. Czasami pogadałam z teściową, przeczytałam tonę książek ale czas dłużył się niemiłosiernie. Sama szukam pracy dodatkowej i wiem jak jest ciężko, w dwóch przypadkach pracodawca potrzebował osoby z orzeczeniem niepełnosprawności, a w trzcim pieniżki były nieadekwatne do wykonywanej pracy. Uda się w końcu zobaczysz 
Cytat:
Napisane przez AgatkaL
Witam 
No i mamy prawie weekend...
|
Oj tak, nie wiem czy tylko mnie czy Wam też czas od ślubu biegnie jak szalony 
Cytat:
Napisane przez martucha84
Rybulka z dzidziusiem w brzuszku pewnie odpoczywa  jak sie odezwie do mnie to poprosze zeby tu zapukala 
|
Koniecznie jej przekaż żeby się u nas pojawiła i opowiedziała co i niej 
Cytat:
Napisane przez gold-fish
Pierwsze zajęcia z prawka były całkiem o.k. Babeczka która wykładała teorie jest mega spokojna. I jej podejście też mi sie podoba. Mamy pytać, pytać i jeszcze raz pytać. Mówić że coś nam nie chce wyjsć i będziemy najwyżej jeździć w kółko na danym odcinku aż go dobrze i pewnie przejedziemy. U nas jest dużo rond. Muszę zdobyć prawko o tyle  weeekend 
|
To fajnie, że taka osoba prowadzi wykłady. Facet, który u mnie wykładał robił to w sposób chaotyczny, także o większość rzeczy dopytywałam taty, albo czytałam w książce...ciężko się samemu tak uczyć. Mnie na szczęści udało się skończyć kurs, ale gro osób z mojej grupy zostało na lodzie, gościu zabrał kasę i wsiąkł... nie wiem jak się cała sytuacja skończyła, ale ja umięjętności prowadzenia pojazdu szlifowałam to z tatą, to z wujkiem i tak na serio to im mogę zawdzięczać zdany po entej ilości podejść egzam.
Cytat:
Napisane przez MAGiALENA
cześć!
zazdroszczę Wam tych domów i mieszkań...
|
Wy też będziecie na swoim zobaczysz 
Cytat:
Napisane przez Lustereczko
Hej żoneczki 
Siedze dzisiaj sama w domu, ja mam wolne a mężuś w pracy do 21, a z weekendu się nie cieszę bo spędzam cały w pracy...
|
Lustereczko mam nadzieję, że szybko miną Ci te dwa dni. To zależy jaką masz pracę czy taką gdzie nie ma czasami czasu na to żeby łyka kawy zrobić czy taką gdzie przez weekend np. siedzi się i czeka aż wybije godzina wyjścia do domu.
Cytat:
Napisane przez anika222
eh dziewczyny
ale jest mega wkurzona
pamietacie sprawe z moją dekoracją auta!!!! babki przyjeły reklamacje
a jak poszłam wybrac kwiaty w ramach reklamacji to sie okazało ze tak moge wybrac ale tylko w kwiatach ciętych a maja jeszcze doniczkowe donice i inne dekoracyjne rzeczy i jeszcze zaczeła mnie obrażac !!!! ze ja powinnam wiedziec ze one beda niezabezpieczone wodą!!!!!
no tak przychodzi baba do kwiaciarni i mowi z te kwiaty to proszę tak ułozyć i tak zabezpieczyc!!!
wziełam pieniądze i powiedziałam ze nigdy wiecej nie chce miec nic wspolnego z tą firmą
a niech mnie ktos zapyta o opinię na ich temat!!! to usłyszy to i owo
zdenerwowałam sie nosz kurrrr
|
Nic nie poradzisz na to, że niektórzy ludzie nie rozumieją i nie dociera do nich to, że zrobili coś źle. Ja wczoraj przez gadu co prawda, dopytywałam się o płytkę z naszego wesela i odpowiedź mnie zatkała nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać. Póki co mam jeszcze resztki cierpliwości, gorzej będzie jak mi jej zabraknie
Cytat:
Napisane przez myszka_maj
u mnie narazie nic sie nie dzieje jesli chodzi o organizm... bo jesli chodzi o reszte.....to upssssss 
|
Ja raz już tabletki odstawiłam i niezbyt miło wspominam ten miesiąc, wiem jednak, że kiedyś trzeba będzie przestać je brać początki będą ciężkie ale pewnie po 3 miesiącach wszystko się unormuje
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321
witam kochane
od rana cięzko mi było wyjść z łózka, bo TZ dzis nie w pracy i w koncu (po 1,5 miesiąca) nadrabialiśmy zaległosci małżenskie  ) potem podwiózł mnie po paszport i pojechał z samochodem do mechanika a na 16.30 ma usg brzucha.
Dzięki dziewczyny
z dziadkiem z kazdą godziną coraz lepiej. wczoraj cały dzien płakałam ze szczęścia.  dzis mają go podobno ju przenieść z OIOM-u na normalną salę, wiec jutro rodzice z babcią jadą go odwiedzic (ja nie mogę, bo rodzice odbierają meble i moje miejsce zajmie stół  ) ale ja jadę z TZ i babcią w poniedziałek i pewnie co drugi dzien teraz będę w wawie 
|
Ciekawe co wykaże usg. Super, że dziadek wraca do zdrowia rekonwalescencja pewnie trochę potrwa, ale wszystko ma swój dobry koniec
Cytat:
Napisane przez AgatkaL
Dziewczyny...czy udaje Wam się coś oszczędzać co miesiac, czy wydajecie całe pensje na życie, rachunki itd?
|
Kiedy oboje dostawaliśmu wypłaty, co miesiąc odkładaliśmy w granicach 1000 zł, nie zarabialiśmy kroci, przeciętne wynagrodzenie, każde z nas otrzymywało, ale teraz kiedy ja nie zarabiam od pół roku nie ma szans na oszczędności
|
|
|