Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - jak postarzyc srebro?? :) (oksydowanie srebra)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-23, 13:32   #303
hanka2501
Rozeznanie

GG do hanka2501
Dot.: jak postarzyc srebro?? :) (oksydowanie srebra)

Cytat:
Napisane przez Candi Pokaż wiadomość
ale hmm.. no kolor, który sie uzyskuje z oksydy na zimno zalezy od tego, jak długo trzymasz w niej przedmiot. albo jak bardzo ją rozcieńczysz, co na jedno wychodzi. ale żeście panikowały kilka postów wyżej, a tu po prostu trzeba maczać do skutku. czasem jak srebro jest rodowane albo z innej przyczyny nie chce "złapać" to najszybciej jest zamoczyć, wyjąc, opłukać w wodzie i ewentualnie powtórzyć tak parę razy.
kolorki zaczynają od miedzianych brązów a kończą na czarnym, ew. graficie [zalezy od oksydy]. żeby uzyskać brąz, trzeba rozcieńczyć oksydę mocniej i trzymać przedmiot krótko, dosłownie chwilkę.. i tak dalej
No właśnie. Mnie się włąsnie wydawało, że ten rdzawy kolor to nie koniecznie wina srebra a właśnie oksydy. Nie koniecznie wina ale działanie właśnie. Ja te moje nieszczęsne kolce za rada Poppy włożyłam do argentum. Trzymałam długo. Trochę to rdzawe zeszło. Później ponownie włożyłam do oksydy. Teraz są ciemniejsze niż były ale wolę to niż rdzę Efekt poniżej
Pierwsze to poprawione ale to chyba widać
hanka2501 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując