Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rasowy=Rodowodowy
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-23, 13:42   #1010
gunia 23
Rozeznanie

Dot.: Rasowy=Rodowodowy

Pavlinecka, nawet chyba wiem, o kogo Ci chodzi. Czy masz na myśli osobę, która wystawia w różnych ogłoszeniach takie rasy jak boksery, yorki, labki, spaniele, jamniki, foksteriery krótkowłose,owczarki niemieckie a na zdjęciach przeważnie pokazują szczeniaki dzieci? Ja tam naliczyłam również 8 ras i powiem szczerze, że przyglądam się temu "hodowcy" jakiś czas. Psy są po rodowodowych rodzicach, ale nie ma napisane, że rodzice są do obejrzenia na miejscu. Trudno mi jest zlokalizowac tego kolesia, bo raz podaje Wrocław, raz Warszawę, a raz zdarzyło się, że Łódź. Teraz jakoś ucichł chyba bo nie widzę efektów jego "działalności". Można oczywiście zrobić prowokację, ale szczerze wątpie, że uda się wejść na teren "hodowli" bo częstą praktyką jest umawianie się z klientem w połowie drogi, albo ugadanie sprawy kupna przy bramie. Tak jak napisała Esfira niestety u nas w Polsce nie jest przestępstwem rozmnażanie psów i za to może wziąć się każdy. Liczyłabym bardziej na jakieś podknięcia sanitarne w "hodowli", brak szczepień psów czy duże przychody tego pana, kórych nie rejestruje w Urzędzie Skarbowym. Jeśli to ten sam koleś i uda mi się ustalić miejsce hodowli to można spróbować postarać się o kontrolę osób do tego upoważnionych.
gunia 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując