Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-10-23, 16:39   #3452
boszenka69
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

O jaaaaa Ledwo co wróciliśmy ze szczepiania a tu już tyle stron
Mała dostała ode mnie medal za odwagę, bo nawet nie płakała (po dwóch nakłuciach), teraz kima zmęczona. Zobaczymy co się będzie działo wieczorem...

Rozmawiałyście o spacerówkach. My mamy obecnie trójkołową z wózka wielofunkcyjnego i jestem z niej bardzo zadowolona, bo prowadzi się lekko, dynamicznie, dosłownie jednym palcem, ale.... jest strasznie ciężka. I na wiosnę planujemy kupić jakąś ultra lekką spacerówkę, żeby było wygodniej składać ją do samolotu, samochodu itepe.
I mam na oku coś takiego...

http://www.allegro.pl/item790225387_...coal_pink.html

Firma ta w Irlandii dość popularna, ale wiadomo najlepiej byłoby samemu wózek przetestować
Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Oto jak będzie mniej więcej wyglądała moja suknia. Tą pierwszą mierzyłam i to dzięki niej zakochałam się w tym stylu
Co myślicie? Pasuje mi taka suknia?
Nr 1 i 2 boskie Ostatnia też fajna, ale modelka wygląda w niej jakby była w ciąży...
Też myślałam o takiej sukience przed swoim ślubem, ale ostatecznie zwyciężyła miłość do koronek
A Tobie Kochana to wszystko będzie pasować Pamiętaj, ładnemu we wszystkim ładnie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Oczywiscie, ze zauwazylam ze mi odpisujecie... i nie wymagam zeby kazda pisala, ze nie wie jak sie robi rybe, ale sadzilam, ze w takim tlumie nie bedzie z tym problemu
Boszenko a jakim systemem Ty szczepisz dzidziola, polskim, czy irlandzkim ? Bo "po irlandzku" dzieciaczki dostaja BCG w pierwszym miesiacu (najlepiej zaraz po urodzeniu), w drugim miesiacu 1sza dawka 6w1 + pneumococcal (bezplatnie ), w czwartym miesiacu 2ga dawka 6w1 + meningococcal, w szostym miesiacu 3cia dawka 6w1 + 2ga dawka pneumo-, + 2ga dawka meningo-, w dwunastym miesiacu 1sza dawka rozyczki, swinki i cos jeszcze (MMR) + 3cia dawka pneumo-, w trzynastym miesiacu 3cia dawka meningo- + extra dawka przeciwko zoltaczce typu B)
Wszystkie szczepionki sa bezplatne i dostepne u GP.
Hmmm.. z rybą niestety nie pomogę, bo sama nie jadam (ewentualnie łosoś wędzony do chlebka lub tuna), a i małej podaję już w gotowych słoiczkach. Pytałam mojej położnej w Polsce i ona odradzała przyrządzania samemu rybki dla dziecka, bo filety są wielokrotnie rozmrażane i zamrażane i nie wiadomo co szkrabkowi podajesz
A co do szczepień... to u nas to trochę skomplikowane...
mała była szczepiona w kraju, miała już wszystkie dawki 6w1, pneumokoków i rotawirusów, teraz w Irlandii dostała ostatnią dawkę WZW B i zaczęła szczepienia na meningokoki. Oczywiście w Irlandii refundowane, nie to co w PL. Także szczepimy ją na wszystko co się da.
A Wy szczepicie w IE w polskich przychodniach?
Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Mycha już 4 razy przewrócił się z plecków na brzuszek pierwszy raz w życiu
Brawo dla naszego kochanego Aleksa
Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
płacze tylko jak: ma kupę, chce spać, chce jesć
potrafi 2 godziny leżeć i bawić się: plcami, nogami, kocem, bujać się w huśtawce, leżeć i gadać, piszczeć, patrzeć na karuzelę, obserwować siostrę
Chętnie się kąpie i ubiera/rozbiera wszystko go cieszy i nie wymusza "na ręce"
zasypia sam bez noszenia, turlania, bujania daje mu smoka pieluche i go nie ma

to jest mało wymagające dziecko
Opisujesz moje dziecko
No chyba, że ma zły dzień i strzela foszki...

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
a tak poza tym to otwieram KLUB MALUSZKA o nazwie "Dyduś" ..poważnie! zapisałam wczoraj mojego Mateuszka do takiego klubu..w Nowym Sączu.. http://www.klubmaluszka.eu/ ale pogadałam z włascicielką i otworze taki sam u mnie we wsi tzn (Szczawnicy ) ..już wstępnie pogadałam z teściówką (o dziwo- jej sie ten pomysł tez spodobał).. w chwili obecnej mam sklep pod domem (spożywczy) ale do konca grudnia mają umowę..a od stycznia zaczynam remont.. mam nadzieje zdążyć na wakacje.. trzymajcie kciuki żebym sie wyrobiła ..jeeej.. ale jestem napalona - NOrmalnie musiałam Wam pierwszym się pochwalić
Fionka świetny pomysł trzymam kciuki, żeby wszystko się udało
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora